Στηρίξτε μας

Πάρος: Ο γιος της οικογένειας έδωσε το καλό παράδειγμα και έλυσε τα «βαρελόσκυλα»! (Βίντεο)

13 Ιουνίου 2012 18:04 | Τα καλά νέα
Πάρος: Ο γιος της οικογένειας έδωσε το καλό παράδειγμα και έλυσε τα «βαρελόσκυλα»! (Βίντεο)

Ντόρο προκάλεσε στη μικρή κοινωνία της Πάρου το δημοσίευμα του www.zoosos.gr με το οποίο τονίζαμε στις 5 Ιουνίου 2012 τις πολύ κακές συνθήκες κάτω από τις οποίες επιβίωναν τα δύο σκυλιά, που ανήκουν στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Ο Κλαρίνος» κοντά στο χωριό Λεύκες.

Όπως θα διαπιστώσετε από πέρυσι τον Σεπτέμβριο έχουμε δημοσιεύσει φωτογραφικό υλικό και βίντεο, που αποδεικνύει το πώς ζούσε το ένα σκυλί, το οποίο φέτος - όπως διαπίστωσε η Δέσποινα Καλογεροπούλου μέλος της εθελοντικής φιλοζωικής ομάδας «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» (Φ.Ε.Π.) - απέκτησε και παρέα.

Την επόμενη μέρα της δημοσίευσης της καταγγελίας μας επικοινωνήσαμε με το Α.Τ. Παροικιάς και ζητήσαμε από τον υπαστυνόμο Δημήτρη Λώλο – με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί και στο παρελθόν – να γίνουν συστάσεις στους ιδιοκτήτες των «βαρελόσκυλων».

Του εξηγήσαμε, ότι αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν αυτά τα σκυλιά μέσα στο χοιροτροφείο, θα ζητούσαμε την αυτεπάγγελτη δίωξη του ιδιοκτήτη τους, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος 4039/2012.

Πράγματι την ίδια μέρα στις 6 Ιουνίου 2012 το περιπολικό πήγε από την Παροικιά στις Λεύκες και συνομίλησε με μέλη της οικογένειας, τα οποία έδειξαν ενδιαφέρον και είπαν, ότι θα φροντίσουν τα ζώα. Μάλιστα ο Ανδρέας, ο γιος της οικογένειας, διαβάζοντας το δημοσίευμα του www.zoosos.gr σε πολλές ομάδες σχετικές με την Πάρο στο facebook επικοινώνησε με τη Βίκυ Σάρρου, η οποία ανήκει στους Φ.Ε.Π., και της εξήγησε, ότι αμέσως θα ξεκινήσει εργασίες, για να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες για τα ζωντανά.

Ο Ανδρέας τόνισε, ότι αν του μιλούσαν, δεν θα χρειαζότανε η δημοσιότητα, για να παρακινηθεί και να προσφέρει στα ζώα αυτό που πρέπει. Σήμερα η Δέσποινα Καλογεροπούλου μας έστειλε το φωτογραφικό υλικό, που αποδεικνύει ξεκάθαρα, ότι τα σκυλιά ζουν καλύτερα.

Έχουν σκιά, φαγητό και νερό, έχουν ξύλινα σπιτάκια και όχι βαρέλια - φούρνους και απαλλάχτηκαν από τις αλυσίδες τους, αφού περιφέρονται ελεύθερα σε περιφραγμένο χώρο. Μάλιστα ο Ανδρέας, που φρόντισε για όλα αυτά, δεσμεύτηκε, ότι θα στειρώσει τις σκυλίτσες, έτσι ώστε να αποφευχθούν πιθανές εγκυμοσύνες.

Νιώθουμε πραγματικά δικαιωμένοι και ευχαριστούμε τους «Φιλόζωους Εθελοντές Πάρου» αλλά και τους αστυνομικούς του Α.Τ. Παροικιάς, που ενδιαφέρθηκαν και μας δείχνουν, ότι πραγματικά παίρνουν στα σοβαρά τις καταγγελίες, οι οποίες γίνονται σχετικά με τη κακοποίηση και την κακομεταχείριση των ζώων.

Ευχαριστούμε θερμά και τον Ανδρέα, ο οποίος κατάφερε σε πολύ λίγο να κάνει αυτό, που η οικογένεια του δεν είχε πράξει ενδεχομένως για χρόνια. Φυσικά και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, αν δεν είχε δοθεί η δέουσα δημοσιότητα από το www.zoosos.gr και αν δεν είχε παρέμβει η Αστυνομία ίσως αυτά τα δύο πλάσματα να «ψήνονταν» ακόμα κάτω από τον καυτό ανελέητο ήλιο.

Αυτά τα σκυλιά πλέον ζουν καλύτερα και η περίπτωση αυτή αποτελεί ένα ηχηρό παράδειγμα για την τοπική κοινωνία. Το παράδειγμα αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η κακοποίηση των ζώων δεν περνάει απαρατήρητη και καταγγέλλεται και οι δράστες τιμωρούνται. Αν δεν θέλεις να φροντίζεις τα ζώα, τότε δεν πρέπει να έχεις ζώα.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό καρέ – καρέ αλλά και το σχετικό βίντεο για να διαπιστώσετε τη θεαματική διαφορά…

 

Διαβάστε επίσης:

«Βαρελόσκυλα» υπάρχουν και στην Πάρο (βίντεο)

Ο ταβερνιάρης της Πάρου και τα «βαρελόσκυλα» (βίντεο)

Αν δείτε βαρελόσκυλο στην Πάρο ενημερώστε τους Φ.Ε.Π.

Έσωσαν το βαρελόσκυλο που βρήκαν σκελετωμένο και αλυσοδεμένο στο Μαράθι της Πάρου

Πέταξε τα γατάκια αφού τα έκλεισε σε σακούλα σε ρέμα στις Λεύκες Πάρου

Βρήκαν 8 κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι τα 2 ήδη νεκρά στον Πρόδρομο της Πάρου

Πάρος: Βρήκε 4 νεογέννητα κουτάβια ζωντανά κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στον κάδο σκουπιδιών

Οικονομική εξόρμηση για δημιουργία κτηνιατρείου για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων στην Πάρο

Πάρος: Έπνιξε 5 γατάκια πετώντας τα ζωντανά στη θάλασσα! (Βίντεο)

Οι Φ.Ε.Π. απαντούν σε όλους εσάς που ζητάτε να τρέξουν μόνο οι άλλοι για τα ζώα

Δήμος Πάρου: Ανεπιθύμητα τα σκυλιά στις παραλίες

Πάρος: Εκτέλεσε εξ επαφής το δεμένο σκυλί στις Λεύκες

Γιατί είναι τόσο απαραίτητα τα μαθήματα φιλοζωίας και στην Πάρο;

Δήμος Πάρου: Δείγμα πολιτισμού η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα!

Πάρος: Έτσι «φρόντιζε» ο κυνηγός το σκυλί του!

Ποιος σκότωσε αυτά τα κουτάβια στην Πάρο;

«Ούτε με τα αδέσποτα ζώα τα καταφέρνουμε στην Πάρο»

Σκυλίτσα - ζωντανή μούμια στην τουριστική κατά τα άλλα Πάρο

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Αγγελική

    Απο το τίποτα είναι ενα πολύ καλό βήμα θα έλεγα...φυσικά θα ήταν πιό πρέπον κανονικά ξύλινα σκυλόσπιτα αλλά καταλαβαίνω οτι το κόστος τους ίσως για την οικογένεια αυτή να είναι μεγάλο.Μπράβο στην Ελένη Ηλιοπούλου,στους Φιλόζωους Εθελοντές Πάρου κ όλους όσους "έσωσαν"(ας μαν παρεξηγηθώ από τον Ανδρέα<γιο της οικογένειας>)αυτά τα αξιολάτρευτα σκυλιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.