Στηρίξτε μας

Μια μάζα από οστά: Ένα κουτάβι στα Σπάτα!

10 Ιουνίου 2012 18:37 | Επικαιρότητα
Μια μάζα από οστά: Ένα κουτάβι στα Σπάτα!

Η Αγγελική Καψάλη στις 9 Ιουνίου ανέβασε στο facebook την φωτογραφία του ζώου, που εντόπισε τυχαία στα Σπάτα κοντά στην έξοδο 18 της Αττικής Οδού. Στην έκκληση, που έκανε για βοήθεια, ανταποκρίθηκε η Άντζελα Αραβαντινού φιλόζωη και κάτοικος της περιοχής, η οποία σήμερα, αφού αναζήτησε ξανά και ξανά, κατάφερε να το βρει και βοήθησε, ώστε αυτό να μεταφερθεί στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων.

Το κορμάκι αυτού του κουταβιού ήταν γεμάτο μύγες και παράσιτα. Το ζώο δεν είχε τη δύναμη να ανοίξει ούτε τα ματάκια του και ακόμα και οι κτηνίατροι σάστισαν αντικρίζοντας το. Μια μάζα από κόκαλα και πέτσα, που ακόμα είχε μέσα του ψυχή! Η κα Αραβαντινού περιγράφει το τι είδε σήμερα: «Αυτό που αντίκρισα δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια...

Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα ποτέ στη ζωή μου, τέτοια κατάσταση ζώου, κουτάβι σε αυτό το χάλι!  Δείτε όλες τις φωτογραφίες προσεκτικά, για να πάρετε μια ιδέα από τον πόνο που νιώθει αυτό το πλάσμα.

Για να καταλάβετε την εγκατάλειψη, που βίωσε εξαιτίας των ανθρώπων, οι οποίοι σίγουρα το έβλεπαν καθημερινά – αφού ζούσαν δίπλα του – και το προσπερνούσαν συνεχίζοντας τη ζωή τους.

Πρόκειται για την προσωποποίηση της αδιαφορίας κοινωνίας μας απέναντι στους ανίσχυρους. Είναι κουταβάκι λίγων μηνών, μοιάζει με ποϊντεράκι, είναι αγοράκι και νοσηλεύεται πια στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων.

Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν αιματοκρίτη 13, δερμοδεκτική ψώρα αλλά ευτυχώς δεν έχουν πειραχτεί τα νεφρά του.

Του χορηγούν ήδη αντιβίωση και το ποδαράκι του έχει κακώσεις και φλεγμονή, πιθανόν από χτύπημα, ευτυχώς όμως όχι από σπάσιμο. Χρειάζεται αγωγή και περαιτέρω εξετάσεις. Αύριο οργανώνουμε, να μεταφερθεί σε ειδικό ιατρείο για τα περαιτέρω».

Αν θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά για να καλυφθούν τα έξοδα του ζώου επικοινωνήστε με την κα Αραβαντινού στο τηλέφωνο 6932232381.  Ήδη τα νοσήλια και οι εξετάσεις, που του έγιναν, κοστίζουν 200 ευρώ.

Τελικά το ζώο πέθανε

Το δύστυχο κουτάβι δεν κατάφερε να επιβιώσει. Η κατάσταση του ήταν ιδιαιτέρως σοβαρή και δεν του είχαν απομείνει δυνάμεις, αφού όταν το εντόπισαν ήταν ήδη αργά. Πέθανε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2012.

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαν την γάτα πυροβολημένη κοντά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

17 Σχόλια

  1. Σωτηρία

    Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια έχω μόνο να προσθέσω ότι κάποιοι άνθρωποι σε μια μακρινή χώρα πενθούν και κλαίνε γι' αυτόν και κάποια άλλα κτήνη που θέλουν να λέγονται άνθρωποι τον έβλεπαν καθημερινά να υποφέρει και αδιαφορούσαν. Η τραγική του κατάσταση δεν συγκίνησε κανέναν ώστε να του προσφέρει βοήθεια αλλά τέτοιοι άνθρωποι που να τη βρουν την ευαισθησία και την ανθρωπιά όταν η ψυχή τους είναι τόσο βρωμερή. Για ότι μας συβαίνει εδώ στην Ελλάδα καλά να πάθουμε .........

  2. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    όπως πάντα εγκλήματα κυνηγών!!Σε τέτοια κατάσταση ο εγκέφαλος του ζώου είναι σε καταστολή ,σαν να έχει πάρει ναρκωτικά κατά κάποιο τρόπο . Είναι ο μηχανισμός της φύσης για να μην υποφέρει στην μετάβαση του απο την μια κατάσταση στην άλλη.Ακριβώς όπως στον άνθρωπο.άραγε αυτός που το έκανε μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο; έχει το θάρρρος; Αν δεν το έχει, ίσως κάποιοςάλλος το βρεί για να σκοτώσει αυτόν. Να ξεβρωμίσει ο τόπος. Μπράβο στην Αγγελική .

  3. Heddergott

    Hallo

    ich habe ein Bild über den Armen Hund auf meiner Pinnwand in Facebook erhalten und würde Ihnen gern mithelfen, ich habe vor eine Veranstaltung dort zu Organisieren wobei es um Spenden für die Arme Seele geht.

    Ich benötige hierfür aber ein Spenden Konto, welches ich natürlich vertraulich behandeln werde und nur an Menschen weiter leiten werde die Spenden möchten.

    Ich bitte Sie daher mir ein Spenden Konto ( DAten ) an [email protected] zu schicken damit wir schnellstmöglich handeln und helfen können. Denn die Zeit drängt

    Mit freundlichen Grüßen Heddergott

    1. Σωτηρία

      μετάφραση:
      Γεια σας,
      μου προώθησαν τη φωτογραφία αυτού του καημένου του σκυλιού στον τοίχο μου στο facebbok και θα ήθελα πολύ να βοηθήσω. Σκέφτομαι να οργανώσω μια εκδήλωση με σκοπό να βοηθήσουμε οικονομικά στην νοσηλεία του.
      Θα χρειαζόμουν λοιπόν έναν αριθμό λογαριασμού τον οποίο θα δώσω σε ανθρώπους που θα θελήσουν να συμβάλουν οικονομικά για τη νοσηλεία του. Παρακαλώ να μου το στείλετε στο εμαιλ [email protected] όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε γιατί ο χρόνος πιέζει.

      Με εκτίμηση

      heddergott.

  4. Yvonne

    Hello, i did translate this text with translator. But now i need help in english please. Where is this Dog, which Land ? And how can Animal-helpers spend money ?

    Please let me know all about it. Thank you

    1. Angela

      Hi Yvonne. Thank you for your comments and your support. If you need an information on the puppy pls do not hesitate to contact me at +30 6932 232381.I'm Angela. Puppy is still at the vet clinic, taking the first aid care since yesterday and we will have some more news today after we speak with the doctors. We aim to transfer him to another vet who has offered to help us since the present clinic is very expensive and we cannot afford it. It has dermo-psoriasis, very low blood levels and an infected leg. We need to treat him very carefully but we are optimistic that we can save him and give him the care and love he missed during the first months of his life....

  5. ΕΙΡΗΝΗ ΚΥΠΡΙΩΤΟΥ

    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ !!!!!!!!!!!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.