Στηρίξτε μας

Θύμα της κρίσης αξιών ΟΧΙ της οικονομικής κρίσης το τυφλό σκυλί που εγκαταλείφθηκε στη Νέα Ιωνία

25 Μαΐου 2012 20:34 | Καταγγελίες
Θύμα της κρίσης αξιών ΟΧΙ της οικονομικής κρίσης το τυφλό σκυλί που εγκαταλείφθηκε στη Νέα Ιωνία

Ο Τομ είναι ένας ακόμα σκύλος, που εγκαταλείφθηκε από εκείνους, οι οποίοι κάποτε πλήρωσαν, για να τον αποκτήσουν. Και στη συνέχεια τον παράτησαν μέσα σε μια κούτα! Τον άφησαν, να επιβιώσει χωρίς να ξέρει πώς να το κάνει και ενώ το ζώο ήταν προφανώς ήδη άρρωστο.

Tom (1)

Ο Τομ εντοπίστηκε τη Δευτέρα 14 Μαΐου του στην περιοχή του Προμπονά (σύνορα Ν. Φιλαδέλφειας με Περισσό στην Αττική). Η Κική Καραθανάση, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα για ένα σκυλάκι παρατημένο μέσα σε μια κούτα και δεμένο (!) σ’ ένα δέντρο... Μέλος του συλλόγου πήγε επί τόπου και αντίκρισε σε αυτή την κατάσταση αυτό το δύστυχο πλάσμα. Είναι βέβαιο, ότι το παραμέλησαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε τελικά το κατέστησαν ανάπηρο παντοτινά!

Tom (2)

Τον εγκατέλειψαν άραγε λόγω οικονομικού αδιεξόδου; Μήπως πρέπει να τους δικαιολογήσουμε; Αυτό το σκυλάκι του καναπέ δεν είναι θύμα της οικονομική μας κρίσης. Είναι θύμα της ΚΡΙΣΗΣ ΑΞΙΩΝ, που πλήττει βαθύτατα τη χώρα μας.

Πλήττει εμάς όλους ποικιλοτρόπως. Πως είναι δυνατόν, να αδιαφορήσει κάποιος σε τέτοιο βαθμό και να καταδικάσει αυτό το πλάσμα σε βίο μαρτυρικό; Πόσο βαθιά τελικά είναι ο πάτος της κοινωνίας μας; Τι μας φταίνε τα δύσμοιρα τα ζώα και πληρώνουν τις δικές μας πράξεις;

Ο Τομ πάσχει σχεδόν από όλα. Από ψώρα, από λεϊσμανίωση και φυσικά είναι τυφλός! Ποιο άθλιο «ανώτερο» ον κατάντησε έτσι αυτό το ζώο; Ποιος υποτιθέμενος χριστιανός κάνει τον σταυρό του και το παίζει ευυπόληπτος πολίτης αυτού του τόπου, ενώ ευθύνεται γι’ αυτό το έγκλημα;

Αν κάποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει στην φροντίδα αυτού του ζώου (φάρμακα, νοσήλια, φιλοξενία) ας καλέσει την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, Κική Καραθανάση, στο τηλέφωνο: 6944949741.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο τυφλός σκύλος που εγκαταλείφθηκε στα χέρια εκείνων οι οποίοι προσπάθησαν να τον σώσουν στη Νέα Ιωνία

Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας καλεί όσους γνωρίζουν να καταγγείλουν τους δολοφόνους των αδέσποτων

Βρήκε τη γάτα κρεμασμένη σε κάδο σκουπιδιών στην Νέα Ιωνία Αττικής

Νέα Ιωνία Αττικής: Mαχαίρωσε τον σκύλο στο λαιμό και τον σκότωσε

Ν. Ιωνία Αττικής: Μετακόμισαν και παράτησαν τον σκύλο χωρίς φαγητό και νερό!

Κατάσχεσαν την αλεπού που είχε κάτοικος της Ν. Ιωνίας 3 χρόνια ως κατοικίδιο

Όσες επέζησαν στην γατοαποικία του Περισσού χρειάζονται τη βοήθεια μας

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

13 Σχόλια

  1. Hlias

    Δυστυχος το ομορφο αυτό σκυλάκι απεβιωσε σταμάτησε η καρδούλα του. Επειδή το είχα δει από κοντά ήταν απίστευτα καλό.

  2. kelly

    Είδαμε τις νέες φωτογραφίες που ανεβάσατε από το σκυλάκι...δείχνει να είναι λίγο καλύτερα και φαίνεται να έχει δυναμώσει...σας παρακαλούμε ενημερώστε μας όποτε μπορείτε για την πορεία της υγείας του...μας έχει σοκάρει απίστευτα αυτή η ιστορία κακοποίησης και το σκυλάκι είναι συνεχώς στη σκέψη μας..φαντάζομαι θα είναι συνέχεια τρομαγμένο το καημένο, αφού δε μπορεί να δει τι συμβαίνει γύρω του..υπάρχει κάποιος που να έδειξε ενδιαφέρον να το υιοθετήσει μετά τη θεραπεία?

  3. kelly

    Είμαι σίγουρη ότι το πλασματάκι αυτό μπορεί να νιώσει και να καταλάβει πολύ καλά την αγάπη που του προσφέρουν κάποιοι άνθρωποι αυτή τη στιγμή, ακόμα κι αν δεν τους βλέπει με τα ματάκια του...σας παρακαλούμε, ενημερώστε μας αν ένδιαφέρθηκε κάποιος να το υιοθετήσει και να του προσφέρει επιτέλους την αγάπη και την τρυφερότητα που τόσο πολύ στερήθηκε μέχρι τώρα στη ζωούλα του...σας ευχαριστώ πολύ.

      1. Κ. Μ. Αθήνα

        Ευχαριστώ για την άμεση ενημέρωση. Κρίμα το καημένο. Ρωτήστε και στην φιλοζωϊκή κορωπίου μήπως και μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο για τα ματάκια του. Είναι πολύ καλοί γιατροί. Όσες φορές έχω πάει τραυματισμένα, έχουν κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τα σώσουν και όλες τις φορές είχαν επιτυχία!

  4. kelly

    Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι μπορεί να είναι άνθρωποι "υπεράνω υποψίας", που δε μπορείς να καταλάβεις εύκολα τι είναι ικανοί να κάνουν και τι τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ να κάνουν. Λυδία, κάνουμε ακριβώς την ίδια σκέψη...καθημερινά σιχαίνομαι όλο και περισσότερο το τόσο άσχημο "είδος" μας, με όλα αυτά που βλέπω ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε...γιατί εμείς δεν ακολουθούμε απλά τον νόμο της φύσης όπως κάνουν τα ζωάκια που σκοτώνουν για να φάνε ή να προστατευτούν...εμείς ακολουθούμε τον νόμο της ανωμαλίας και της διαστροφής μας, αφού πολύ απλά σκοτώνουμε και βασανίζουμε για να πάρουμε ευχαρίστηση ή γιατί είμαστε το "ανώτερο" είδος κι έτσι μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε...σε αυτό το "υπέροχο" είδος ανήκουμε και σε αυτό θα συνεχίσουμε να ανήκουμε δυστυχώς...

  5. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    είναι απο τα πράγματα που δεν μπορεί ούτε να φανταστεί κανείς.το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούν αναμεσά μας.

  6. κωστας

    η κριση του καπιταλισμου μοιαζει με την αναπτυξη του οσο το νερο με τη βροχη . η μονη παιδεια και αξια που παραγει η σαπια κοινωνια των βιομηχανων ειτε σε φαση ανοδου με 700 ευρω μισθο και 16% ανεργια ( 1999-2009 ) ειτε σε φαση κρισης με 500 μισθο και 23% ανεργια ( 2010 - ... ) ειναι το κερδος για τους λιγους και η παρακμη για τους πολλους . δε πειραζει θα κατσουμε σπιτακι μας , θα παμε σε 20 μερες να κανουμε το καθηκον μας βγαζωντας εναν ηγετη διαπραγματευτη , κατι νεο ( χαχα! ) και μετα θα ξανακατσουμε σπιτακι μας περιμενωντας τη λυση απ τους αντιπροσωπους μας ( τους νεους ) . ετσι καναμε και το 81 με τον αντρεα , ετσι και το 09 με το γιωργακη.... με τις υγειας μας η σαπιλας μας ! ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  7. FOTINI TSIORVA

    δεν εχω αλλες καταρες κι αλλη οργη να ξεσπασω!!
    το μονο που με νοιαζει ειναι αν το σκυλακι εχει ελπιδες να σωθει!!
    αυτοι που το εγκατελειψαν θα το πληρωσουν ακριβα!1

  8. kelly

    Δυστυχώς αυτοί είμαστε...τα "ανώτερα ανθρώπινα τέρατα"...ας κοιτάξουμε την ασχήμια μας κατάματα και ας αναλογιστούμε πόση καλοσύνη, ανιδιοτέλεια και ομορφιά ψυχής μπορούμε να πάρουμε από αυτά τα τόσο άδικα ταλαιπωρημένα πλάσματα...σας παρακαλώ, αν σας είναι εύκολο, ενημερώστε μας για την πορεία της υγείας αυτής της αθώας ψυχούλας που δεν έκανε τίποτα κακό σε κανέναν και γι'αυτό δεν καταλαβαίνει γιατί το τιμώρησαν με αυτόν τον τόσο σκληρό τρόπο...σας ευχαριστώ πολύ.

  9. Gina Vas

    Πόσο απάνθρωποι είμαστε; ποια κριση μπορεί να το επιτύχει αυτό αν δεν υπάρχει ήδη μεσα μας...
    Συμφωνω απόλυτα με τον συγγραφέα: Πόσο βαθιά τελικά είναι τελικά ο πάτος της κοινωνίας μας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.