Στηρίξτε μας

Κύπρος: Θα τα θανατώσουν λόγω υπερπληθυσμού; (Βίντεο)

14 Μαΐου 2012 09:28 | Καταγγελίες
Κύπρος: Θα τα θανατώσουν λόγω υπερπληθυσμού; (Βίντεο)

Μια υποτιθέμενη απόφαση του Δήμου Ιδαλίου της Κύπρου για θανάτωση ενός μεγάλου αριθμού αδέσποτων ζώων, που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο του, αφού δεν υιοθετήθηκαν, έχει ξεσηκώσει τη φιλοζωική κοινότητα κυρίως μέσω facebook. Η δημοτική αρχή - όπως κάποιοι ισχυρίζονται - πήρε αυτή την τελεσίδικη απόφαση καθώς ο αριθμός των ζώων στα κλουβιά είναι μεγάλος και πλέον υπάρχει έλλειψη χώρου.


KyprosIdaliou

Το αν αυτό ισχύει, δεν το γνωρίζουμε. Ο Δήμος Ιδαλίου εμφανίζεται ενοχλημένος και τονίζει, ότι αν και αυτό ορίζει ο νόμος, εντούτοις δεν τον έχουν εφαρμόσει. Αντιθέτως εθελοντές φιλοζωικών σωματείων επιμένουν, ότι αυτό θα συνέβαινε, απλά τώρα κάνουν πίσω λόγω της δημοσιότητας.

Κάποιους από τους σκύλους, που κάποιοι χαρακτηρίζουν ως μελλοθάνατους, μπορείτε, να τους δείτε στις φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε. Πρόκειται για κουτάβια και ενήλικα ζώα και ημίαιμα αλλά και ράτσας. Επί της ουσίας και στην Κύπρο και τα ζώα συντροφιάς αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα με ημερομηνία λήξης.

Αγοράζονται για εκατοντάδες ευρώ από τα καταστήματα πώλησης κατοικίδιων και τελικά καταλήγουν πολύ συχνά από τους «φιλεύσπλαχνους» ιδιοκτήτες τους στους δρόμους.

Αν και η Κύπρος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων σκυλιών και γατιών (όπως και η Ελλάδα) εντούτοις δεν έχει μπει κανένας φραγμός ούτε στην εισαγωγή ζώων από το εξωτερικό, αλλά ούτε και στους ντόπιους εκτροφείς ζώων (νόμιμους και παράνομους).

Αδίστακτοι επιχειρηματίες μεταχειρίζονται τα ζώα ως μηχανές αναπαραγωγής, από τα οποία κερδίζουν και φοροδιαφεύγουν ανεμπόδιστα. Την ιδία στιγμή θανατώνονται κατά δεκάδες πανέμορφα υγιή σκυλιά σε όλη την Κύπρο λόγω του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων.

Αν θέλετε να διαμαρτυρηθείτε στον Δήμο Ιδαλίου, ο οποίος οφείλει να τοποθετηθεί επί του θέματος, καλέστε στο τηλέφωνο: 00357-22444888 ή στείλτε μήνυμα διαμαρτυρίας στα email: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected].

Δείτε σε αυτό το βίντεο τι υφίστανται από τους Κύπριους τα αδέσποτα ζώα στη μαρτυρική μεγαλόνησο!

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει με τις ευθανασίες ζώων στην Κύπρο;

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

23 Σχόλια

  1. n.zach.

    Υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με την τύχη αυτών των ψυχών ??

    Βρε παιδιά εκεί στην Κύπρο, ενημερώστε για την εξέλιξη της απόφασης αυτής ...

    Αγωνιούμε εδώ στην Ελλάδα !

  2. Σωτηρία

    http://www.moi.gov.cy/moi/wildlife/wildlife_new.nsf/web20_gr/C8E7810B66BDE8EEC22577FC00394540/$file/%CE%9F%20%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF%20%CE%A3%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CF%89%CE%BD%20%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82.pdf
    απόσπασμα του παραπάνω Νόμου:
    Αδέσποτοι σκύλοι : ........10(1)Β σε περιπτωση που δεν ανευρισκεται ο ιδιοκτήτης αδέσποτου σκύλου εντος δεκαπέντε ημερών από τη σύλληψή του από την αρμόδια αρχή τότε ο σκύλος παραχωρειται σε άλλον ενδιαφερόμενο ή παραδίδεται στις κτηνιατρικές υπηρεσίες για ευθανασία.
    Η μέθοδος θανατωσης του σκύλου πρέπει :
    (i) την άμεση απώλεια των αισθήσεων και το θάνατο,
    (ii) να αρχίζει με την εφαρμογή βαθιάς γενικής αναισθησίας την οποια θα ακολουθεί μια διαδικασία που θα προκαλει τελικά και οριστικά το θάνατο.........

  3. raindog

    ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ?? ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ , ΔΙΕΥΚΡΗΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ .. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ η ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.

  4. raindog

    Εστειλα email σε αυτα που δινουν παραπανω ,δεν πηρα καμια απαντηση .. ρωτησα ποτε και που θα γινει η θανατωση για να οργανωθουν δρασεις , δεν πηρα απαντηση ... κανενα καναλι , κανενας δημοσιογραφος ,καμια φιλοζωικη οργανωση ,κανενας πολιτικος δεν πηρε θεση για το θεμα ακομα....

  5. raindog

    Εστειλα email σε αυτα που δινουν παραπανω ,δεν πηρα καμια απαντηση .. ρωτησα ποτε και που θα γινει η θανατωση για να οργανωθουν δρασεις , δεν πηρα απαντηση ... κανενα καναλι , κανενας δημοσιογραφος ,καμια φιλοζωικη οργανωση ,κανενας πολιτικος δεν πηρε θεση για το θεμα ακομα....

  6. Marilena Peppou

    PEDIA ELEOS SAS PARAKALO SVISTE AFTO TO POST MAS DIMIURGISATE PROVLIMA O DIMOS IDALIOU EINAI O DIMOS POU EIMSATE ETHELONTES KAI THELUN NA MAS PETAXUN EXO APO TON DIMO GIATI TUS DISFIMISAME... SAS PARAKALO KANETE DIAGRAFI AFTU TU POST KAI STAMATISTE TO... TA KANEME XIROTERA TA PRAGMARA...

    1. Θάνος

      Από πού θα σας πετάξουν έξω; Έτσι κι αλλιώς οι δήμοι αδιαφορούν για την προστασία των ζώων, και όποιος νοιάζεται είναι αντίπαλος άρα έξω.
      Αν θέλετε να προστατέψετε τα ζώα είστε αυτόματα έξω.

      Για τους δήμους είναι καλοί μόνο όσοι δεν ασκούν ελέγχους, κυρίως σε θέματα όπως τα ζώα που θεωρούνται θέματα ασήμαντα και ανάξια λόγου.
      Εσείς τι είδους σχέση έχετε με τον δήμο σας ώστε να φοβάστε μην σας την χαλάσουμε;

    2. Θάνος

      Υποβλήθηκε από Marilena Peppou ( ) στις Τρί, 2012-05-15 14:00.
      PEDIA ELEOS SAS PARAKALO SVISTE AFTO TO POST MAS DIMIURGISATE PROVLIMA O DIMOS IDALIOU EINAI O DIMOS POU EIMSATE ETHELONTES KAI THELUN NA MAS PETAXUN EXO APO TON DIMO GIATI TUS DISFIMISAME... SAS PARAKALO KANETE DIAGRAFI AFTU TU POST KAI STAMATISTE TO... TA KANEME XIROTERA TA PRAGMARA...
      --------
      Τι εννοείς τους δυσφημίσατε; Δηλαδή δεν θα τα σκοτώσουν;
      Και τι χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα;

  7. n.zach.

    Η καρδιά μου για άλλη μία φορά μαγκωμένη ..... τι μας φταίνε πάλι τα πιο αθώα και αγνά πλάσματα στον πλανήτη ???

    Απευθύνομαι στις κυρίες των οποίων τα τηλέφωνα έχουν αναρτηθεί για τη σωτηρία των ψυχών αυτών.. στο δια ταύτα, ακριβώς πως μπορούμε να βοηθήσουμε από Ελλάδα ? Για πόσα σκυλάκια μιλάμε ? και πότε λογαριάζουν να τα δολοφονήσουν ? Ποια είναι τα χρονικά περιθώρια ?

    Σας ρωτάω εκ μέρους και άλλων φιλόζωων για να δούμε εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι να αποτραπεί αυτή η αποτρόπαια πράξη. Σε άλλα φιλοζωικά σωματεία απευθυνθήκατε ? Μήπως υπάρχουν περιθώρια φιλοξενίας από καποια σωματεία ? Το έχετε κοιτάξει καθόλου αυτό?

    Ανταποκριθείτε σας παρακαλώ μήπως μπορέσουμε να παρέχουμε βοήθεια !!!

    Δεν μπορώ άλλο.... δεν θα τελειώσει ποτέ αυτή η κτηνωδία !

  8. Θάνος

    Η θανάτωση των ζώων είναι η εύκολη λύση και η βολική για εσάς, αλλά μην ξεχνάτε ότι αν παρόμοια λύση εφαρμόζονταν σε ανθρώπους θα θεωρούνταν (πολύ σωστά) πράξη ναζιστική.

  9. markos dimitriadis

    Prepei na min iparksei avtos o nomis oute stin loipin ellada.. oute sta niseia. Efoson thelate na moisete tous germanous ...aplos choris adespota os sijchronos laos....oriste loipon ta skata.. fate ta monoi sas. !!
    Thelete nomous....kai efarmoges... deontologeies.....loipon..tora omos den mporeite na bgeite pleon....einai anapofekto...to olo sikiniko.Efoson thelete na legeste evropaeioi.....gevteite tora ton thanato ton skilion kai kante toubeki Ilietheoi!!!!
    I epanastasi anaballetai....giati o bob o sfougarrakis egine evropaeios.
    Eisaste oloi stin ellada gia klamata.. kai akseioi tis moirsas sas. Ftousssss sas !!!!!

  10. αγγελική

    αυτή την παιδεία που έχουν στην κύπρο θέλουν να αποκαλούνται και άνθρωποι???ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!
    "Ου φονεύσεις" ξέρουν τι σημαίνει? αναρωτιέμαι και προσπαθώ να σκεφτώ με
    ποια λογική σκοτώνουν αυτά τα πλάσματα???!!!με πιο δικαίωμα????
    για αυτό υπάρχουν αυτά τα κυνοκομεία για να τα προστατεύουν και να τα φροντίζουν..
    και μόνο που βλέπεις αυτά τα αθώα ματάκια πως μπορούν και τα σκοτώνουν?!!!!
    δεν υπάρχει κανείς εκεί να τους σταματήσει?εθελοντές?δεν υπάρχουν νόμοι εκεί?
    κάποιος εισαγγελέας?άδικα θα πάνε κι αυτά τα σκυλάκια?έτσι απλά?!!!!
    για όνομα του θεού!!!!!!!!

    1. Σωτηρία

      H Δημόσια Διοίκηση στην Κύπρο ειναι φτιαγμένη στα πρότυπα του αγγλικού συστήματος. Η διαχείριση των αδέσποτων στην Αγγλία ειναι ακριβώς η ίδια τα θανατώνουν μετά από 30 μέρες έαν δεν βρεθεί κάποιος να τα υιοθετήσει. Εισαγγελέας δεν επεμβαίνει διότι δεν παρανομούν τα κυνοκομεία αλλά εφαρμόζουν το Νόμο (ισχύει από το 2005). Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας διότι οι Κύπριοι μάλλον ακολουθούν το ωραίο παράδειγμα της Ελλάδας όπου καθημερινά βασανίζονται και θανατώνονται εκατοντάδες αδέσποτα από "ανθρώπους" οι οποιοι μένουν ατιμώρητοι και άρα επιβραβευεται η κτηνωδία τους. Η μόνη διαφορά ειναι ότι στην Κύπρο υπάρχει νομική κατοχύρωση για το θάνατο αδεσποτων ενω εδώ υπάρχει ένας νόμος της πλάκας που τα προστατεύει και που όλοι τον γράφουν στα ..........τους .

        1. Σωτηρία

          το δια τάυτα ειναι ότι σε όποια χώρα και να στραφείς τα ζώα υποφέρουν ιδιαίτερα στον Ευρωπαϊκό νότο και ότι πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτό το αίσχος με Νομοθεσία της ΕΕ που θα ισχύσει για όλες τις χώρες !!!!

      1. Θάνος

        «Η διαχείριση των αδέσποτων στην Αγγλία ειναι ακριβώς η ίδια τα θανατώνουν μετά από 30 μέρες έαν δεν βρεθεί κάποιος να τα υιοθετήσει.»

        Αυτοί που κάποτε οδήγησαν στο εδώλιο τους ναζί, ακολουθούν τ’ αχνάρια τους.

        Για τα ζώα όλοι οι άνθρωποι είναι ναζί.

  11. belinda

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΥ ΙΔΑΛΙΟΥ, ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΖΗΤΗΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ, ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΔΑΛΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΤΟ ΚΑΚΟ. .

  12. Christa Kamenou

    θα μπορουσαν απλα να αναπτυξουν ενα προγραμμα εθελοντισμου για το καταφυγιο, να αρχισουν να χρεωνουν ενα συμβολικο ποσο για καθε υιοθεσια, να αναπτυξουν ενα ταμειο για να μπορεσουν να συνεργαστουν με κτηνιατρους και να στειρωσουν ολα τα θυληκα και ετσι να γινεται ουσιαστικος ελεγχος των γεννησεων και να μην φτανουμε στα σημεια να θανατωνονται σκυλια γιατι δεν υπαρχει χωρος. Επισης θα μπορουσαν οι αρχες να επιβαλλουν το νομο περι εγγραφης του ζωου στο δημο για να βρισκονται και να χρεωνονται οσοι ιδιοκτητες αποφασιζουν να ξεφορτωθουν το ζωο ειτε εγκαταλειποντας το ειτε στελοντας στο καταφυγιο (ακομα μια πηγη αναπτυξης ταμειου). Αυτο μπορει να αρχισει με οσα σκυλια υιοθετουνται απο το καταφυγιο. Λυσεις Υπαρχουν! Φτανει καποιοι να θελουν να τις υιοθετησουν και να δουλεψουν γι αυτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.