Στηρίξτε μας

Δολοφόνησε σκύλο μέσα στο στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής με εντολή του διοικητή;

11 Μαΐου 2012 13:51 | Καταγγελίες
Δολοφόνησε σκύλο μέσα στο στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής με εντολή του διοικητή;

Ένα ακόμα περιστατικό θανάτωσης σκύλου από ένστολο - και μάλιστα κατ’ εντολή του διοικητή στρατοπέδου - φέρνει στη δημοσιότητα η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.) καθώς σύμφωνα με την καταγγελία, που είναι δημοσιευμένη στην αρχική στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ε., το περιστατικό συνέβη στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών και βρίσκεται στον Αυλώνα Αττικής.

AvlonasKatagelia

Τα στοιχεία εκείνου, που έστειλε την καταγγελία στην Ε.Φ.Ε., δε δημοσιεύονται και δεν αναφέρεται ούτε ποια ημερομηνία έγινε το έγκλημα. Όμως στο κείμενο αυτός, που καταγγέλλει το γεγονός, τονίζει, ότι ο διοικητής, αντισυνταγματάρχης Πεζικού, Νικόλαος Γκα., έδωσε εντολή στον επαγγελματία οπλίτη, δεκανέα, Δημήτριο Ταρ., να δολοφονήσει αδέσποτο θηλυκό σκύλο χτυπώντας τον με καδρόνι στο κεφάλι! Και εκείνος το έπραξε.

Στη συνέχεια μάλιστα στράφηκε στα κουτάβια της σκυλίτσας. Τα πήρε στα χέρια του και προσπάθησε να χτυπήσει μεταξύ τους τα κεφάλια τους, ώστε να σκοτώσει και αυτά! Ένας φαντάρος, που προφανώς δεν άντεξε, παρενέβη μην υπολογίζοντας (προς τιμήν του) τους δύο ανωτέρους τους και τις πιθανές συνέπειες, που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει. Έτσι τους ανάγκασε να σταματήσουν.

efekatageliastratopedoavlonasΕκείνος, που έστειλε την καταγγελία στην Ε.Φ.Ε., έγραψε: «ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ».

Δυστυχώς το συγκεκριμένο στρατόπεδο - ακόμα και αν η καταγγελία αποδειχτεί ψευδής ή μη ακριβής - δεν είναι η πρώτη φορά, που πρωταγωνιστεί, ως χώρος διάπραξης εγκλημάτων εις βάρος των ζώων και θα διαβάσετε στη συνέχεια, γιατί το αναφέρουμε αυτό.

Όμως - αν και εφόσον η καταγγελία ισχύει - ο ηθικός αυτουργός και ο δράστης, που σκότωσε τη σκυλίτσα, θα τιμωρηθούν; Σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4039/2012 οι ποινές για τη θανάτωση ζώου ανέρχονται σε 5 έτη φυλάκισης και 15.000 ευρώ πρόστιμο!

Τι θα συμβεί στον φαντάρο, που σταμάτησε την εγκληματική δράση του ανωτέρου του; Θα τιμωρηθεί γι’ αυτό, ή θα τον επαινέσουν για τον ανδρισμό, που επέδειξε, προστατεύοντας τα κουτάβια;

Πολλά τα εγκλήματα που δεν γίνονται γνωστά

Στις 2 Φεβρουάριου 2012 η Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής - Σαρωνικού (Ζ.Ω.Ο.Σ.Α.Σ.) συναντήθηκε με τον αρχηγό Γ.Ε.Ε.Θ.Α, Μιχαήλ Κωσταράκο. Θέμα της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων, που ζουν στα στρατόπεδα. Η Ζ.Ω.Ο.Σ.Α.Σ. κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Ζήτησε να γίνει αρχικά καταμέτρηση των αδέσποτων στο κάθε στρατόπεδο. Δευτερευόντως να γίνουν στειρώσεις, εμβολιασμοί, και θεραπείες των άρρωστων ζώων.

Ενώ τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη προώθησης των υιοθεσιών, αλλά και η απαραίτητη προτροπή προς τους αρμόδιους του κάθε στρατοπέδου για τη σίτιση των ζώων και της παροχή ύδατος σε αυτά. Όπως έγινε γνωστό το κλίμα σε αυτή τη συνάντηση ήταν πολύ θετικό και οι απόψεις συνέκλιναν. Ο αρχηγός Γ.Ε.Ε.Θ.Α. πρότεινε στους εκπροσώπους της Ζ.Ω.Ο.Σ.Α.Σ. να κάνουν μια λίστα με τα ζωοφιλικά σωματεία όλης της χώρας, που είναι πρόθυμα να συμβάλουν σε αυτόν τον σκοπό.

Δεν πρόλαβε όμως να στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση αυτής της συνάντησης και το www.zoosos.gr έγινε αποδέκτης καταγγελιών για την κατάσταση, η οποία επικρατεί εις βάρος των ζώων στο στρατόπεδο του Αυλώνα.

Αξιωματικός κλώτσησε κουτάβι

Μητέρα στρατιώτη σοκαρισμένη από όσα της περιέγραφε ο γιος της επικοινώνησε με το www.zoosos.gr τα μεσάνυχτα της 20ης Φεβρουαρίου. Μας είπε, ότι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα, κάποιοι φαντάροι εντόπισαν μια σκυλίτσα, που γέννησε τα κουτάβια της εντός στρατοπέδου.

Το ένα από τα κουτάβια – ηλικίας μόλις ενός μήνα – ένας εκ των «ανωτέρων», που ήταν αρμόδιος για τους νεοσύλλεκτους το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου στην 1η Ίλη, της 2ης Επιλαρχίας, το κλώτσησε ενώπιον όλων και το πέταξε από τις σκάλες!

Οι φαντάροι εξαγριώθηκαν από τη στάση του αυτή και θέλησαν να το αναφέρουν στην πρωινή αναφορά της επόμενης μέρας. Όμως δεν γνωρίζουμε, αν το έπραξαν, μια και ήταν όλοι «ψαρωμένοι» και φοβόντουσαν τις συνέπειες.

Το χτυπημένο κουτάβι τελικά κάποιοι πιο τολμηροί, το μάζεψαν σε μια κούτα, επειδή αιμορραγούσε, αφού ο ένστολος του είχε σπάσει μερικά δόντια! Δύο μέρες μετά μάθαμε, ότι το άφησαν ελεύθερο, αφού θεώρησαν, ότι συνήλθε!

Η μητέρα του φαντάρου μας εξήγησε – σύμφωνα με τα όσα της είπε ο γιος της – ότι στο στρατόπεδο περιφέρονται αρκετά σκυλιά και όλα είναι τραυματισμένα από άγνωστη αιτία. Μάλιστα, όπως μας μεταφέρθηκε, έχει δοθεί και αυστηρή διαταγή προς τους στρατιώτες να μην τα ταΐζουν τα ζώα!

Όταν ζητήσαμε να μας στείλουν φωτογραφίες, μας εξήγησε, ότι τα κινητά με κάμερες απαγορεύονται και γι’ αυτό δεν είναι εύκολο να τραβήξουν φωτογραφίες.

Για την καταγγελία επικοινωνήσαμε στις 21 Φεβρουαρίου 2012 με τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Γ.Ε.Σ., Γιάννη Σηφάκη και του ζητήσαμε να έρθει σε επαφή με τον διοικητή του στρατοπέδου, να τον ενημερώσει για το περιστατικό και να τιμωρήσει εκείνον, που κακοποίησε το ζώο.

Ενημερώσαμε τον κ. Σηφάκη και για τον νέο νόμο και τονίσαμε, ότι είναι απαράδεκτο αυτά να συμβαίνουν εντός στρατοπέδου από αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι υποτίθεται, ότι θέλουν να αποτελούν παράδειγμα και για τους νεοσύλλεκτους, από τους οποίους στη συνέχεια θα ζητήσουν υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Ο κ. Σηφάκης δεσμεύτηκε, ότι θα επικοινωνήσει με τον διοικητή, χαρακτήρισε απαράδεκτο γεγονός την κακοποίηση του ζώου και δεσμεύτηκε, ότι θα μας ενημερώσει. Όμως δεν το έκανε.

Το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr απεστάλη σε όλα τα γραφεία Τύπου και στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.ΕΘ.Α. και στους αρμοδίους για θέματα επικοινωνίας και στα τρία όπλα, καθώς εγκλήματα εις βάρος των ζώων αποδεδειγμένα συμβαίνουν και στα στρατόπεδα του Πεζικού και στα στρατόπεδα της Αεροπορίας και σε αυτά του Ναυτικού.

Ζώα ψωριασμένα - ακρωτηριασμένα - υποσιτισμένα

Άλλη μια καταγγελία έφτασε στο www.zoosos.gr στα τέλη Φεβρουαρίου 2012 και αφορούσε και πάλι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα. Ο φαντάρος, που επικοινώνησε με το www.zoosos.gr, τόνισε, ότι εντός του στρατοπέδου περιφέρονται δεκάδες αδέσποτα σε άσχημη κατάσταση.

Άλλα πάσχουν εμφανώς από ψωρίαση, άλλα είναι υποσιτισμένα, άλλα είναι με κομμένα πόδια, ενώ τα περισσότερα φέρουν στο σώμα τους σημάδια από τραύματα! Πολλοί μόνιμοι απαγορεύουν στους στρατιώτες να τα ταΐζουν και τα διώχνουν ποικιλοτρόπως.

Άμεση η ανάγκη για συνεργασία

Δυστυχώς τέτοια περιστατικά κακοποίησης ζώων συμβαίνουν στα περισσότερα στρατόπεδα και αφού η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία (Γ.Ε.ΕΘ.Α., Γ.Ε.Σ., Γ.Ε.Α., Γ.Ε.Ν.) δείχνει, ότι θέλει να συνεργαστεί, για να βρεθεί λύση για το καλό των ζώων, τότε το ΥΠ.ΕΘ.Α. και συνεργασία με τους Δήμους (που έχουν και την αρμοδιότητα και την ευθύνη) και επικουρικά με τα Φιλοζωικά Σωματεία άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσουν, να συνεργάζονται για στειρώσεις, σίτιση και θεραπείες των ζώων, που υποφέρουν.

Όποιο φιλοζωικό σωματείο θα ήθελε να συνεργαστεί με την Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής – Σαρωνικού σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Α. Παπαγιαννοπούλου, την Α. Κατσούλα και τη Ν. Ζόμπολα στα email: [email protected], [email protected] ή στα τηλέφωνα: 6976131680, 6938209651, 2104657639 ή στο φαξ: 210976674.

Διαβάστε επίσης:

Αυλώνας Αττικής: Αξιωματικός κλώτσησε κουτάβι ενώπιον των νεοσύλλεκτων

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση για τη θανάτωση σκυλίτσας κατ’ εντολή του διοικητή στον Αυλώνα Αττικής

Κατά συρροή εγκληματίες εις βάρος των ζώων ο διοικητής Αυλώνα & ο δεκανέας

Εισαγγελέας του Στρατοδικείου Αθηνών διεξάγει προανάκριση για τη θανάτωση σκύλου στον Αυλώνα

Η Στρατονομία ζητά τη συνδρομή του zoosos.gr στην έρευνα για τη θανάτωση της σκυλίτσας κατ' εντολή διοικητή στρατοπέδου στον Αυλώνα Αττικής

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. penny damianou

    Και στον Αυλώνα κολαστήρια για τα γενναία πλασματάκια του δρόμου; Και η κοινωνία κρύβει τους δολοφόνους από φόβο αντιποίνων. Μα δεν καταλαβαίνει πόσο επικίνδυνοι είναι όλοι αυτοί για όλους;;;;;;;;;;;

  2. markos dimitriadis

    Giati fobothaste. Kseroume polli kala pospo stratiotikoi.....dolofonoune mesa sta stratopeda...skilia. i kai gates. Kakopeioune banavsa ta zoa.. mesa sta tagmata. Oi karabanades....genikos..misoune ta zoa... ligoi einai ontos... pou endiafeerounte..stalitheia.. kai me sobarotita gia kapoio adespoto.

  3. Μοδεστος Μοδεστου

    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ μόνο αυτό εχω να πω γιατι πρεπει να πληρωσουν οι δολδφονοι.Μπορει να ειμαι 12 χρονον αλλα αγαπω παρα πολυ τα σκυλακια και οταν διαβασα αυτο το συμβαν δακρυσα.

  4. Θάνος

    Αυτήν την διαταγή απαγορεύεται να την εκτελέσει. Αλλά βέβαια επειδή πρόκειται για ζώο δεν θα το προσέξει κανείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.