Στηρίξτε μας

Εσείς τι είδους αυγά θα βάψετε το Πάσχα; (Βίντεο)

11 Απριλίου 2012 11:39 | Επικαιρότητα
Εσείς τι είδους αυγά θα βάψετε το Πάσχα; (Βίντεο)

Αυτές τις μέρες, όσοι τηρούν τις χριστιανικές παραδόσεις και τα έθιμα, βάφουν κόκκινα αυγά. Όταν θα φτάσετε μπροστά στο ράφι του σούπερ μάρκετ θυμηθείτε, ότι οι κότες, που γεννούν τ’ αυγά, τα οποία καταναλώνουμε, συνήθως ζουν όλο τον βίο του σε παράνομες κλωβοστοιχίες κάτω από φριχτές συνθήκες.

Η Δράση για τα Ζώα - ANIMAL ACTION (είναι το γνωστό Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων – GAWF, που άλλαξε όνομα) προκειμένου να στρέψει τον κόσμο προς την κατανάλωση αυγών ελευθέρας βοσκής τονίζει, ότι την Ελλάδα, το μεγαλύτερο ποσοστό των αυγοπαραγωγικών ορνίθων συνεχίζουν να ζουν σε κλωβοστοιχίες παρ’ ότι αυτές έχουν απαγορευτεί από 1/1/2012 με Κοινοτική Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο βίντεο, που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε και να καταλάβετε τι σημαίνει ο κωδικός, τον οποίο έχουν πάνω τ' αυγά, που αγοράζουμε και τρώμε.

Αν η αλλαγή δεν έρχεται από πάνω προς τα κάτω, μπορούμε εμείς σαν υπεύθυνοι καταναλωτές να φέρουμε την αλλαγή από κάτω προς τα πάνω… Μια απλή, μικρή φιλοζωική πράξη μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτρέφονται οι κότες.

AvgaKotas3«Φέτος το Πάσχα Διαλέξτε Ελεύθερα»

Προσέξτε τον κωδικό στο κέλυφος των αυγών, που θέλετε να αγοράσετε. Ο κωδικός αυτός δηλώνει, πως ζουν οι κότες, που τα γέννησαν. Το νούμερο 3 σημαίνει, ότι τα αυγά προέρχονται από κότες που ζουν μαρτυρική ζωή μέσα σε κλωβοστοιχίες.

Οι κότες εκεί είναι διά βίου φυλακισμένες, ακίνητες και τρέφονται χωρίς να κοιμούνται (αφού ποτέ δεν κλείνουν τα φώτα σε αυτές τις εγκαταστάσεις) μόνο και μόνο για να γεννήσουν τ’ αυγά μας για όσο αντέξουν.

- Ο αριθμός 0 σημαίνει ότι είναι αυγά από κότες βιολογικής γεωργίας.
- Ο αριθμός 1 σημαίνει ότι είναι αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής βιολογικής γεωργίας.
- Ο αριθμός 2 σημαίνει ότι είναι αυγά από κότες αχυρώνα.
- Ο αριθμός 3 σημαίνει ότι είναι αυγά από κότες κλωβοστοιχιών.

Με το να αγοράζουμε αυγά ελευθέρας βοσκής κάνουμε τη διαφορά στην ζωή αυτών των ζώων.

Σύντομη μαρτυρική ζωή!

Οι αυγοπαραγωγικές κότες ζουν, όσο αντέχουν, δηλαδή μόνο 16 μήνες, καθώς τόσο διαρκεί η αυγοπαραγωγική τους ικανότητα. Ζουν κάτω από βάρβαρες συνθήκες χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός σεβασμός στη φυσιολογική ζωή αυτού του πλάσματος από τους πτηνοτρόφους.

"</aΟ αριθμός 3 σημαίνει ότι το αυγό γεννήθηκε από κότα που ζει σε κλωβοστοιχία, σ' ένα πολύ μικρό κλουβί μεγέθους κόλλας  χαρτιού Α4 για όσο αντέξει...

Στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο ποσοστό των αυγοπαραγωγικών μονάδων συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ακόμα κλωβοστοιχίες. Αυτό σημαίνει, ότι σε κάθε κότα αντιστοιχεί χώρος αντίστοιχος με το μέγεθος που έχει ένα χαρτί Α4, δηλαδή 30 εκατοστών.

Οι εικόνες, που μπορείτε να δείτε στο βίντεο μιλούν από μόνες τους. Οι κλωβοστοιχίες έχουν απαγορευτεί, όπως ήδη αναφέραμε από την 1 Ιανουαρίου του 2012, όμως η Ελλάδα, δηλαδή οι Έλληνες πτηνοτρόφοι συνεχίζουν, να παραβλέπουν αυτή την υποχρέωση τους. Λένε, ότι κοστίζει, να προσφέρεις πιο φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης στις κότες και χαρακτηρίζουν τους νόμους «περιττές πολυτέλειες».

Διαβάστε επίσης:

Διαλέξτε αυγά από κότες που ζουν ελεύθερες! (Βίντεο)

MEGA αγανάκτηση από GAWF και Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Οι «Ράδιο Αρβύλα», η Σαρδέλα, οι κότες και η ΑΓΝΟΙΑ

Αγανάκτησαν για την αδιαφορία που έδειξαν για τις κότες! (Βίντεο)

Κ. Λαζόπουλε, δικαιώματα έχουν και όσοι δεν αρθρώνουν λόγο για να ακουστούν!

Κύριε Λαζόπουλε, αν δεν ξέρεις από κότες, καλύτερα να κάνεις την πάπια!

The Earthlings Experience: Δείχνουν σε βίντεο στους καταναλωτές πόσο άγρια κακοποιούνται ζώα σε σφαγεία & κτηνοτροφικές μονάδες

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως! (Βίντεο)

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βεγκανισμού

Φρουτοκαρποφάγο ζώο ο άνθρωπος! (Βίντεο)

Είναι ο άνθρωπος από τη φύση του κρεατοφάγο είδος; (Βίντεο)

Η ζωή ενός γουρουνιού μέχρι να καταλήξει στο σφαγείο μέσα από σκίτσα! (Βίντεο)

Τσικνοπέμπτη: Όταν η παράδοση απαιτεί περισσότερες θυσίες ανυπεράσπιστων πλασμάτων

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

Δεν είμαστε τα μόνα γήινα πλάσματα που έχουν δικαιώματα (βίντεο)

Δε μας ενδιαφέρει τι υφίστανται τα ζώα που καταλήγουν στο πιάτο μας

Μπορείς να ζεις φυσιολογικά χωρίς να προκαλείς πόνο στα άλλα πλάσματα

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. Chris T.

    Χαζομάρες.

    Έχω κότες αυγοπαραγωγής, με ελευθέρας βοσκής και χωρίς χημικά, νιτρικά και όλες τις υπόλοιπες χαζομάρες στην τροφή τους. Είχα 300, τώρα έχω πέσει σε λιγότερες γιατί είναι πολύ δουλειά για ένα άτομο, μόνο εμένα...

    Δεν κοστίζει... Το να πάρεις να περιφράξεις ένα κτήμα περίπου 3 στρεμμάτων κάνει πολύ περισσότερο καλό στις κότες παρά να είναι κλεισμένες σε κλωβοστοιχίες.

    1. Τρώνε χορτάρι. Αυτό σημαίνει λιγότερο φαγητό.
    2. Ζουν πολύ περισσότερο. Οι μεγαλύτερες μου είναι ήδη 3 χρονών. Είναι για σφάξιμο λόγω του ότι επειδή είναι γέρικες η παραγωγή των αυγών είναι μόνο περίπου στο 30%. Αλλά 2 χρόνια άντεξαν στο 70 με 100% παραγωγή.
    3. Η φυσική διαβίωση των κοτών, έχει κάνει τα αυγά πολύ πιο νόστιμα και είναι και πιο ανθεκτικά.
    4. Οι κότες ζουν πιο καλά όχι μόνο γιατί είναι ελεύθερες, αλλά γιατί έχουν και καλύτερη τροφή, ειδικά έτσι και δεν ρίξεις κιόλας τίποτα στο κτήμα/χώμα... Δηλαδή το χωρίς λιπάσματα βοηθάει καλύτερα και στις κότες.

    Τα ξέρω όλα αυτά από εμπειρία, βλέποντας τις κότες. Κανονικά θα έπρεπε δια ροπάλου να απαγορέψουν τις κλωβοστοιχίες ακόμα και εάν πρέπει σε πτηνοτροφεία να κατάσχουν όλη την περιουσία των ιδιοκτητών και να τους κλείσουν φυλακή.

    ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΟΤΕΣ είναι πολύ πιο υγιεινές για εμάς, και τα αυγά τους, αλλά βοηθάνε και στο περιβάλλον με πολλούς τρόπους, όπως να καθαρίζουν τα χορτάρια, ή με την καθαρή τους κοπριά να έχουμε φυσικό λίπασμα στις καλλιέργειες και πάει λέγοντας...

  2. κωστας

    για ποιο λογο πρεπει να βαψουμε αυγα δηλαδη ? κι αντε εγω που δε πιστευω ... αλλα και οι πιστοι γιατι να βαψουν? δεν ειναι καν χριστιανικο εθημο . τα λεφτα των βαφων θα τα παρω αμπουλες για τα αδεσποτα της πλατειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.