Στηρίξτε μας

Βρήκε τον σκύλο δεμένο σε «σπίτι» - ψυγείο στα Τσουκαλιά της Πάρου

6 Απριλίου 2012 12:15 | Καταγγελίες
Βρήκε τον σκύλο δεμένο σε «σπίτι» - ψυγείο στα Τσουκαλιά της Πάρου

Όλοι χρειάζονται ένα ψυγείο χειμώνα - καλοκαίρι

Στα Τσουκαλιά της Πάρου βρίσκονται δεμένα σ’ ένα χωράφι πίσω από την παραλία τα δύο θηλυκά σκυλιά, που βλέπετε. Το ένα, που έχει για σπιτάκι ένα ψυγείο είναι ετοιμόγεννο και μάλιστα ο «φιλόζωος» και εξαιρετικά «φιλεύσπλαχνος» ιδιοκτήτης του, το χαρίζει για να το ξεφορτωθεί… τώρα, που θα γεννηθούν και οι απόγονοι του ζώου…

Δίπλα ακριβώς στην ετοιμόγεννη σκυλίτσα είναι μάνα της… Ζει σε ακόμα χειρότερες συνθήκες. Για σπιτάκι έχει έναν σκουριασμένο τσίγκο, που ακουμπάει στην μάντρα… Φανταστείτε τι θερμοκρασίες αναπτύσσονται εκεί, όταν πιάνουν οι ζέστες… και τι υφίστανται αυτά τα ζώα, που δεν έχουν ούτε καθαρό νερό, να πιουν.

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου, που εντόπισαν τις δυο σκυλίτσες, κάνουν έκκληση για την υιοθεσία ή έστω προσωρινή φιλοξενία τους. Είναι δυστυχώς μια χούφτα άνθρωποι, που είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, ούτε να πάρουν στα σπίτια τους όλα τα ζώα, που εντοπίζουν.

Ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου (P.A.W.S.‏), που αποτελείται από άλλη μια μικρή ομάδα ανθρώπων, πριν από μερικές εβδομάδες με ανακοίνωση τόνισε, ότι σταματά τη δράση του (στειρώσεις, ταΐσματα γατοαποικιών) καθώς το καταφύγιο του έχει γεμίσει και τα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει, δεν του επιτρέπουν, να διαχειριστεί περισσότερα ζώα, απ’ όσα έχει ήδη αναλάβει…

Και όλα αυτά συμβαίνουν στην όμορφη, τουριστική, μικρή Πάρο, της οποίας οι κάτοικοι είχαν μέχρι πρόσφατα μια οικονομική δυνατότητα, που τους έδινε μια άνεση… Όμως τα χρήματα δεν μας κάνουν αυτόματα πολιτισμένους.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει, ότι τα ζώα και στην Πάρο υπέφεραν και πριν την κρίση απλά τώρα σχεδόν κανείς δεν μπορεί να τα σώσει, αφού οι αρμόδιοι δηλαδή ο Δήμος Πάρος, δεν έχει πάρει στα σοβαρά το θέμα. Βολεύτηκε για χρόνια δίνοντας ένα μικρό επιμίσθιο και φορτώνοντας τις ευθύνες του σε κάποιους ευαίσθητους.

Όμως τώρα, που αυτά τέλειωσαν, τι γίνεται;

Όποιος μπορεί να βοηθήσει αυτά τα ζώα και τα κουτάβια, που θα γεννηθούν, ας στείλει μήνυμα στα εξής email: [email protected] και [email protected].

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου τονίζουν: «Tα δύο σκυλιά τα εντοπίσαμε πριν μια εβδομάδα σ’ αυτές τις συνθήκες. Λόγω αδυναμίας άμεσης απομάκρυνσης τους συναντηθήκαμε σε πρώτη φάση με τον ιδιοκτήτη με σκοπό να βελτιώσει τις συνθήκες άμεσα.

Του δώσαμε γραπτώς τις συμβουλές αυτές και τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση, που θα γεννήσει, για να μην καταπονηθεί το ζώο. Δεν ήταν αρνητικός σε όλα αυτά ούτε σε στείρωση στο μέλλον.

Όλες τις προηγούμενες μέρες μέχρι και σήμερα είμαστε σε αναζήτηση φιλοξενίας τουλάχιστον για την ετοιμόγεννη σκυλίτσα. Στη συνέχεια θα προωθήσουμε τα κουτάβια και τις σκυλίτσες για υιοθεσία και θα φροντίσουμε για τη στείρωση τους. Με τη δημοσιοποίηση του θέματος αυτού εκδηλώθηκαν προσφορές βοήθειας από εθελοντές για όλα τα θέματα, που προαναφέρουμε, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα φιλοξενία».

Διαβάστε επίσης:

Η Λίζα της Πάρου σώθηκε επειδή η Δέσποινα νοιάστηκε!

Τα παριανά κουτάβια του ψυγείου ποιος θα τα βοηθήσει;

Πάρος: Γέννησε η σκυλίτσα του ψυγείου στα Τσουκαλιά (βίντεο)

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. ΜΑΛΑΞΟΥ ΕΦΗ

    Πρόστιμα απο τη Δημοτική Αστυνομία ή καταγγελία στο Α.Τ. Πάρου για τον ιδιοκτήτη δε βλέπω.Μη μένετε μόνο στις συστάσεις... Επίσης, τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής να κινηθείτε και νομικά εναντίων του Δήμου ,που σύμφωνα με το νέο νόμο είναι ο άμεσα υπέυθυνος για τα αδέπσοτα και υποχρεούται να έχει πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων καθώς και οργανωμένο κυνοκομείο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.