Στηρίξτε μας

Μεταμόρφωση Αττικής: Ηλικιωμένος ξυλοκόπησε ετοιμόγεννη σκυλίτσα και συνελήφθη

5 Απριλίου 2012 19:55 | Καταγγελίες
Μεταμόρφωση Αττικής: Ηλικιωμένος ξυλοκόπησε ετοιμόγεννη σκυλίτσα και συνελήφθη

Το ζώο γέννησε από τα χτυπήματα που υπέστη

Χθες το πρωί ο σκύλος της Κατερίνας Θεμελή γαύγιζε επίμονα στο μπαλκόνι τους σπιτιού τους στη Μεταμόρφωση. Έτσι εκείνη αναγκάστηκε να βγει και να δει τι συμβαίνει. Τότε αντίκρισε τον 75χρονο γείτονα της να χτυπά μανιωδώς μ’ ένα σκουπόξυλο για σκυλίτσα, που εγκυμονούσε.Ταραγμένη κατέβηκε με τις πιτζάμες στο πάρκο ουρλιάζοντας προς τον δράστη να σταματήσει. Ο 75χρονος άνδρας, που είναι γνωστός στην περιοχή για τα «έργα» τους εις βάρος των ζώων (φόλες, κλοτσιές) μπήκε γρήγορα στην αυλή του σπιτιού, αλλά έκανε το λάθος να ξαναβγεί μετά από λίγο…

Και τότε η γυναίκα τον άρχισε στα χαστούκια εξοργισμένη, που για άλλη μια φορά τον έβλεπε, να κακοποιεί ζώο. Η κόρη του δράστη από το μπαλκόνι απείλησε, ότι θα καλέσει την Αστυνομία και όντως το έκανε. Με που έφτασαν επί τόπου από το Α.Τ. Μεταμόρφωσης οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στη διασταύρωση των οδών Δεκελείας και Αγίου Νεκταρίου η Κατερίνα Θεμελή τους κατήγγειλε τι είχε συμβεί και ο 75χρονος άνδρας συνελήφθη.

Στο μεταξύ η σκυλίτσα από το σοκ, επειδή ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, την ώρα που έφθασαν οι αστυνομικοί γέννησε τα κουτάβια της! Οι αστυνομικοί κάλεσαν την Ειρήνη Μακροπούλου καθώς γνώριζαν, ότι φροντίζει αδέσποτα ζώα, για να πάρει τη σκυλίτσα και τα κουτάβια της, τα οποία γεννήθηκαν ζωντανά.

Στο τμήμα η Κατερίνα έκανε μήνυση εναντίον του 75χρονου γείτονας της και θύμισε στους αστυνομικούς, ότι και πέρυσι είχε κάνει αγωγή στους δύο γαμπρούς του δράστη (οι οποίοι είναι συνταξιούχοι αστυνομικοί) καθώς την παρενοχλούσαν εξαιτίας του σκύλου της. Θύμισε μάλιστα στον κ. διοικητή, ότι τότε της είχε «τρίξει» τα δόντια λέγοντας της, ότι αν ξανακάνει καταγγελία εις βάρος αυτού του άνδρα, θα έχει να κάνει μαζί του…

Η μήνυση δεν έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων;

Όμως αυτή τη φορά ο κ. διοικητής ήταν σιωπηλός… Ίσως γιατί και η νομοθεσία άλλαξε και η νέα διαταγή προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, στην οποία έχουμε αναφερθεί εκτενώς, περιορίζει κάπως στους «μάγκες». Πήρε το χαρτί με τα στοιχεία και τα σχετικά παράβολα και το έβαλε στο συρτάρι του για να φροντίσει για την υπόθεση. Χθες ο δράστης μετά από μερικές ώρες κράτησης αφέθηκε ελεύθερος επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Απόψε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ το www.zoosos.gr κάλεσε στο Α.Τ. Μεταμόρφωσης, αλλά ο αξιωματικός υπηρεσίας μας είπε, ότι στο βιβλίο συμβάντων δεν είχε καταγραφεί το περιστατικό και η μήνυση!

Ενημερώσαμε γι’ αυτό την Κατερίνα, η οποία θα πάει ξανά αύριο στο Α.Τ. για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι ο δικηγόρος του δράστη χθες κάλεσε την Κατερίνα και της ζήτησε να αποσύρει την μήνυση χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την επέμβαση μπάι - πας, που έχει κάνει ο 75χρονος…

Αλήθεια από πότε η ασθένεια και τα γηρατειά είναι καλή δικαιολογία, για να αποφευχθεί η τιμωρία και η ποινή, αλλά δεν αποτελούν εμπόδιο για τον ίδιο τον δράστη, που κακοποιεί συστηματικά τα ζώα;

Τελικά υπάρχει καταγεγραμμένο στο βιβλίο συμβάντων

Τελικά το πρωί της Παρασκευής η Κατερίνα πήγε στο Α.Τ. Μεταμόρφωσης και επιδεικνύοντας την ταυτότητα της είδε ότι η μήνυση είχε καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων. Ο αστυνομικός της είπε, ότι δεν ήθελαν να ενημερώσουν τη δημοσιογράφο, που τους κάλεσε το προηγούμενο βράδυ, γι' αυτό και είπαν ότι δεν έχει καταγραφεί το συμβάν! Όταν τους ρώτησε γιατί το έκαναν αυτό, ενώ θα μπορούσαν απλά να αρνηθούν, να δώσουν πληροφορίες, εκείνος απάντησε, ότι δεν ήθελαν να δυσφημιστεί το τμήμα!

Διαβάστε επίσης:

Η νέα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. για την κακοποίηση και κακομεταχείριση των ζώων συντροφιάς

Βρήκε τον σκύλο του τυφλό καμένο στα μάτια από οξύ στην Μεταμόρφωση Αττικής

Έκκληση για την τραυματισμένη γατούλα στην Μεταμόρφωση Αττικής (βίντεο)

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

16 Σχόλια

  1. marios

    den xreiazetai na toys enoxlisete allo.....yparxei katagegrameno to symvan......prepei omws na eimaste paron sto dikasthrio....molis ginei....ki oso perissoteroi mporeite....tha mathw mera kai tha to anarthsw edw

  2. Μαρία

    Σε άλλη Ευρωπαική χώρα ο διοικητής της αστυνομίας θα είχε ήδη "ξηλωθεί" και ο γέρο ανάλγητος βασανιστής θα είχε ήδη δικάσιμο... Όλα αυτά συνεχίζουν εδώ και χρόνια λόγω της ανοχής μας. Καμία ανοχή από δω και πέρα σε κανέναν που δεν σέβεται το θαύμα της ζωής.

  3. θεοδωρα Γιωτακη

    Αναφορικα με τον Νταη Διοικητη Τμηματος που αποτελει
    αισχατη ντροπη για την στολη που φορά, την ανυπαρκτη παιδεια και πολιτισμο του ΑΛΛΑ και τους φορολογουμενους που τον πληρωνουν
    για τους "προστατευει" και να εφαρμοζει τον Νομο, μπορουν παρακαλω να δημοσιευτουν τα στοιχεια του ή τουλαχιστον να σταλουν στο e-mail μου νομιζω μια επισημη αναφορα στην Δ/νση Εσωτερικων Υποθεσεων της Αστυνομιας αλλα και στις εφημεριδες ειναι επιβεβλημενη και ευχαριστως να βοηθησω, η προστασιας και καλυψη πρωην και νυν συναδελφων του αποτελει αξιοποινη πραξη ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝ.
    Μας εχουν αλλαξει τα φωτα στην φορολογια για να πληρωνουν αντε μην αναφερω τι εκπροσωπους της ελληνικης αστυνομιας, ελεος φτανει πια η ανοχη στην αθλιοτητα και στους αθλιους ενστολους και μη.

  4. Σωτηρία

    ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΟΜΩς ΕΤΣΙ? Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΑΛΗΨΕΙ. ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΓΕΡΟ ΟΧΙ ΕΝΑ ΔΕΚΑ ΜΠΑΙ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ.

    1. Θάνος

      «Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΑΛΗΨΕΙ.»
      -----
      Γι αυτό είμαι της άποψης να μην υπηρετούν στον τόπο τους. Να μην έχουν συγγενείς και κολλητούς.

  5. Ελένη Αποστολοπούλου

    Κατα τα άλλα θα πάνε μέρες που είναι αυτοί οι γέροι να κάνουν τους μεγάλους σταυρούς στην εκκλησία!!!!Δεν τους είπε κανένας ότι ο ίδιος Θεός μας έπλασε και μάλιστα τα ζώα προυπήρχαν των ανθρώπων!

  6. Ελένη Αποστολοπούλου

    οι γέροι γενικά νομίζουν ότι ο κόσμος τους ανήκει και ότι όλοι πρέπει να υποτάσσονται μπροστά τους λόγω ηλικίας!Δεν τους έμαθε κανείς ότι ο σεβασμός δεν κληροδοτείται αλλά κερδίζεται?Για να χτυπήσει το ζωντανό δεν έπαιζε ρόλο το μπαι-πας, για τη μήνυση όμως...το θυμήθηκε!Όσο για τον μπάτσο...πουλημένα άτομα...γι'αυτό πάμε κατα διαόλου...πελατιακό σύστημα κάργα!!!!

    1. Θάνος

      «οι γέροι γενικά νομίζουν ότι ο κόσμος τους ανήκει και ότι όλοι πρέπει να υποτάσσονται μπροστά τους λόγω ηλικίας!» --- Ναι άσε...και όποιος διαφωνεί μ’ αυτό είναι σκάρτη νεολαία.

  7. Marie

    Βρήκα ότι αυτά είναι τα τηλέφωνα του τμήματος
    210.281.69.40
    210.285.26.60
    Ας πάρουμε ΟΛΟΙ αύριο για συμπαράσταση στην προσπάθεια της Κατερίνας!!

  8. anastazzzia

    Βρε μια καταγγελία που χρειάζεται και ο διοικητής! Τι καραγκιοζιλίκια είναι τούτα; Η κοπέλα δεν πρέπει να πάει μόνη της!!! Στο τέλος θα μας βγάζουν τρελούς!

  9. αλικη παναγοπουλου

    1000 μπραβο. δεν εχουν κανεναν να τα υπερασπιστει, ζουν σε δυσκολες συνθηκες στο δρομο και τα χτυπανε και απο πανω οι ανεγκεφαλοι. κανενας δεν πρεπει να μενει σιωπηλος, αλλιως ειμαστε ολοι συνενοχοι.

  10. Αθηνά

    Μπράβο στην Κατερίνα!
    Ντροπή στον Διοκητή του Α.Τ. Μεταμόρφωσης και σε όλο το αστυνομικό τμήμα.
    Με αυτή τησυμπεριφορά της αστυνομίας και των δικαστηρίων έοχυμε καταντήσει σε τέτοια χάλια σε όλα τα επίπεδα σ' αυτή τη χώρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.