Στηρίξτε μας

Ο Δήμος Ασπροπύργου δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει στη σωτηρία των ζώων

14 Μαρτίου 2012 17:33 | Επικαιρότητα
Ο Δήμος Ασπροπύργου δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει στη σωτηρία των ζώων

Η αλληλεγγύη των φιλόζωων και η ικανότητα του φιλοζωικού κινήματος να συσπειρώνεται και να επεμβαίνει εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, οδήγησε δεκάδες εθελοντές και «εντεταλμένους» φιλοζωικών συλλόγων απ’ όλη την Αττική, να σπεύσουν και να συνδράμουν στο τιτάνιο έργο, που ξεκίνησε δειλά – δειλά μια ομάδα εθελοντών στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η ομάδα «Τα φαντάσματα του Ασπροπύργου» ξεκίνησε ένα τιτάνιο έργο, να λυτρώσει τα αδέσποτα ζώα, που περιφέρονται εξαθλιωμένα στους αφιλόξενους δρόμους της περιοχής.

Και έχει ήδη καταφέρει να περιθάλψει και να στειρώσει αρκετά ζώα. Παράλληλα ξεκίνησε την απογραφή του αδέσποτου πληθυσμού, ώστε βάσει του αριθμού των ζώων, που περιφέρονται άρρωστα, σκελετωμένα, ετοιμόγεννα, να σχεδιάσει τη μελλοντική της δράση για τον έλεγχο των ανεξέλεγκτων και ανεπιθύμητων γεννήσεων.

AspropyrgosKoutavi

Το γεγονός της σύστασης μια τέτοιας ομάδας – που οργανώθηκε μέσω facebook, αλλά δρα και δεν περιορίζεται σε φιλοζωικά Like – από μόνο του αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τα βασανισμένα ζώα του Δήμου Ασπροπύργου.

Στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, ήρθε να συμβάλλει και ο Δήμος Ασπροπύργου, δια του αντιδημάρχου του, Στέλιου Αλμπάντη. Ο αντιδήμαρχος σε συνάντηση, που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους εκπροσώπους των φιλοζωικών σωματείων της Αττικής, δεσμεύτηκε, ότι η αρμόδια δημοτική αρχή θα σταθεί – ως οφείλει, ας μη το ξεχνάμε – αρωγός της προσπάθειας αυτής.

Θα αναζητήσει κάθε είδους διαθέσιμα κονδύλια από τους κρατικούς φορείς για την οικονομική στήριξη της ομάδας. Επίσης, θα εναρμονιστεί το συντομότερο δυνατό με τις ρυθμίσεις του νέου νόμου 4039/2012 για να διευκολύνει τις διαδικασίες και θα διεκδικήσει από την αρμόδια αρχή, τον χώρο, που αρχικά είχε σχεδιαστεί για την κατασκευή του Δημοτικού Κυνοκομείου και μετέπειτα χρησιμοποιήθηκε για καταλύματα μεταναστών, οποίος τώρα παραμένει κενός και αναξιοποίητος.

AspropyrgosKoutavi2

Προς το παρόν και έως ότου υλοποιηθούν όλα αυτά, η ομάδα «Τα φαντάσματα του Ασπροπύργου» οργανώνει σειρά δράσεων για την συγκέντρωση πόρων και τη συνέχεια της δράσης της, η οποία θα ανακοινωθεί σταδιακά και το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να εμπλουτιστεί με την συμμετοχή πολλών ακόμα συλλόγων απ’ όλη την Αττική.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, προστέθηκε στη μικρή ακόμα λίστα εκείνων των αρχών – φορέων, που δηλώνουν φιλόζωοι. Και ελπίζουμε, ότι αυτή του τη δέσμευση θα την τηρήσει για το καλό των ζώων.

Ίσως να μην είναι μακριά η μέρα εκείνη, που τα κριτήρια επιλογής των αιρετών από τους ψηφοφόρους τους, θα περιλαμβάνουν και αυτή την πτυχή. Δηλαδή το κατά πόσο εκείνοι, που μας ζητούν να τους ψηφίσουμε, αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα, αγαπούν και φροντίζουν το περιβάλλον. Αυτές άλλωστε είναι αξίες, που θεμελιώνουν τον πολιτισμό μας.

Ο Μεσαίωνας για τα δικαιώματα των ζώων κάπου εδώ τελειώνει, και πρέπει να αρχίσει μια νέα Εποχή, που θα καταδικάσει παρωχημένες και βάρβαρες αντιλήψεις τόσο για την φύση, όσο και για τα δημιουργήματα της.

Η ομάδα «Τα φαντάσματα του Ασπροπύργου» άνοιξε τον δρόμο για τη μεγαλύτερη συνένωση δυνάμεων των φιλόζωων, που έχει γίνει ποτέ στο λεκανοπέδιο της Αττικής για μια κοινή δράση υπέρ των ζώων.

Η συνδρομή του Δήμου Ασπροπύργου στο έργο των εθελοντών – που πληρώνουν από την τσέπη τους, τροφές, φάρμακα, στειρώσεις, μεταφορικά – θα είναι καθοριστικής σημασίας. Άλλωστε οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι, να φροντίζουν και τα ζώα, που διαβιούν στα διοικητικά τους όρια.

Διαβάστε επίσης:

Θα προσπαθήσουν να σώσουν «τα φαντάσματα» του Ασπροπύργου

Ασπρόπυργος: Τόπος μαρτυρίου και εξαθλίωσης και για τα ζώα

H ομάδα για τα αδέσποτα του Ασπρόπυργου συνεχίζει τη δράση της

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.