Στηρίξτε μας

Μάθε και γίνε ανάδοχος ζώου συντροφιάς!

6 Μαρτίου 2012 06:18 | Προτάσεις
Μάθε και γίνε ανάδοχος ζώου συντροφιάς!

Το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. (ΠΡΟσωρινή ΣΤέγη σε ΑδέσποΤΕς ψΥχές τΩρα) εστιάζοντας στην κατάρτιση και πιστοποίηση της επαγγελματικής επιμόρφωσης στον τομέα της διαχείρισης των ζώων συντροφιάς, διεξάγει υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, το 1ο Σεμινάριο Κατάρτισης Προσωρινών Αναδόχων Ζώων Συντροφιάς. Σε αυτό το Βασικό Επίπεδο ομιλητές είναι η κτηνίατρος Δέσποινα Κωτσή, από το Κτηνιατρικό Κέντρο Βριλησσίων, ο εκπαιδευτής, Γιάννης Απόκοτος, από το Dog Talk Owners Psychology School και η ψυχολόγος, Γεωργία Καρυστιανού, που ανήκει στην επιστημονική συνεργάτιδα του Dog Talk.

Το σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 8 ωρών, θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2012 (16:00 με 20:00) στον χώρο του Dog Talk στο Μαρούσι (Λεωφ. Κηφισίας 185, 2ος όροφος) και αφορά όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν και να πιστοποιήσουν γνώσεις βασικού επιπέδου, στο πεδίο της προσωρινής αναδοχής ζώων (Τομέας: Animal Care, Ειδικότητα: Pet Sitting - Pet Fostering, Κύκλος: Σκύλος, Επίπεδο: Βασικό).

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα αναλυθούν η βασική ψυχολογία, οι σημαντικές και ζωτικές ανάγκες του σκύλου και θα εξερευνηθεί η επιρροή, που έχει η ανθρώπινη συμπεριφορά στην ηρεμία και ψυχική ισορροπία του σκύλου μας. Οι επιστήμονες και οι εκπαιδευτές να είστε βέβαιοι ότι θα καταρρίψουν πολλούς μύθους. Η ειδική ψυχολόγος θα εξηγήσει τους μηχανισμούς, που μας κάνουν να αντιληφθούμε τη σχέση με το σκύλο μας, πιο ώριμα και ευχάριστα.

Στο δεύτερο μέρος, θα καλυφθεί η αντιμετώπιση ανεπιθύμητων συμπεριφορών σε βασικό επίπεδο, ενώ θα περιληφθούν θέματα βασικής κτηνιατρικής φροντίδας καθώς και οι Πρώτες Βοήθειες. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. με σκοπό την ενθάρρυνση της πιστοποίησης των αναδόχων, θα κάνει πρόταση συνεργασίας στους κατόχους πιστοποιητικών.

SeminarioDogTalk

Το συνολικό κόστος παρακολούθησης για το διήμερο σεμινάριο, είναι 30 ευρώ ανά συμμετοχή. Οι θέσεις για τους συμμετέχοντες είναι μόνο 20, γι' αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας email: [email protected] και στο τηλέφωνο: 6944342711.

Τι είναι το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω.

Το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 ως μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο facebook με την επωνυμία ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΩΝ. Σκοπός της σελίδας ήταν να υποβοηθήσει το έργο των ενεργών εθελοντών και των Σωματείων προωθώντας την ιδέα της φιλοξενίας ως μια εναλλακτική μεθοδολογία διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της Ελλάδας με το σκεπτικό, ότι ούτε η επανένταξη ούτε η παραμονή σε καταφύγια και πανσιόν είναι η κατάλληλες μεθοδολογίες διαχείρισης σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με την ευζωία των ζώων.

Την ιδέα του ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. την υλοποίησε η φιλόζωη Τζένυ Καλλέργη. Μέσω του ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω., που είναι πια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, βρίσκουν προσωρινή στέγη - ανάδοχη οικογένεια αδέσποτα. Επίσης πολλές φορές καλύπτονται ιατρικά έξοδα και επεμβάσεις.

Δημιουργούνται ομάδες - ανάδοχοι των 10 ατόμων και συνεισφέρουν οικονομικά στην φιλοξενία ενός αδέσποτου με 15 ευρώ το μήνα. Τόσο κοστίζουν τα έξοδα ενός αδέσποτου σε μια πανσιόν ή σε μια προσωρινή ανάδοχη φιλοξενία. Υπάρχουν φιλόζωοι και σωματεία, τα οποία αδυνατούν να βάλουν ένα ζώο σε πανσιόν προκειμένου να το σώσουν. Ή δεν έχουν άτομα να το φιλοξενήσουν.

Εκεί επεμβαίνει το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. και κάνει την διασύνδεση μεταξύ των ατόμων. Πολλά σωματεία και φιλόζωοι έχουν βοηθηθεί με ανάδοχες φιλοξενίες μέσω του ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. Τα χρήματα κατατίθενται σε λογαριασμό, υπάρχει λοιπόν απόδειξη, επίσης υπάρχει ο μέντορας, ο οποίος επιβλέπει το ζώο στην ανάδοχη θέση, υπάρχουν φωτογραφίες και ενημέρωση για την πορεία του ζώου προς του αλληλέγγυους που προσφέρουν τα 15 ευρώ. Όταν το ζώο αποθεραπευτεί ή βρει οικογένεια σταματούν οι αλληλέγγυοι να πληρώνουν και να συνεισφέρουν.

Εξ άλλου τίποτα δεν γίνεται στα κρυφά. Όλα είναι φανερά. Ο χώρος φιλοξενίας και το όνομα του ανάδοχου γνωστοποιείται στους 10 αλληλέγγυους, που συνεισφέρουν οικονομικά. Όλα τα περιστατικά, τόσο της φιλοξενίας όσο και των θεραπειών/ χειρουργικών επεμβάσεων ανακοινώνονται με λεπτομέρειες και φωτογραφίες στην ιστοσελίδα.

Πολλά ζώα βρίσκονται σε φιλοξενία αυτή τη στιγμή χάρη στο ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω.. Το να κάνεις τις διασυνδέσεις, να ελέγχεις , να συντονίζεις τόσα άτομα, ζώα και περιστατικά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. πατήστε εδώ. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. στείλτε μήνυμα στο email: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Ξεναγηθείτε στο νέο μουσείο Ακρόπολης και βοηθήστε τ’ αδέσποτα

Σκύλος - άνθρωπος: Xαμένοι στην μετάφραση;

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.