Στηρίξτε μας

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

9 Μαρτίου 2012 16:40 | Επικαιρότητα
Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Επικράτησε η κοινή λογική!

Την επαναφορά των στειρωμένων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον αποφάσισε μεταξύ άλλων την περασμένη Τρίτη η Επιτροπή Παρακολούθησης Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Δήμου Σερρών κατά την τρίτη συνεδρίαση της. Όμως τα ζώα, που θα επανενταχθούν, δεν θα είναι αυτά, που ο Δήμος Σερρών μάζεψε πριν από μέρες! Πρόκειται για τα ζώα, που στειρώθηκαν στο παρελθόν από τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών (και όχι από τον δήμο) και τα οποία παραμένουν στο Δημοτικό Κυνοκομείο. Άλλωστε πολλά από τα σκυλιά, που μαντρώθηκαν πρόσφατα πλέον είτε είναι ήδη νεκρά είτε αγνοούνται!

Η ηλεκτρονική εφημερίδα www.e-simerini.com τονίζει, ότι τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν, να επανατοποθετηθούν τα στειρωμένα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, που θα τεθεί σε εφαρμογή, σε καθορισμένες περιοχές στον περιαστικό ιστό της πόλης. Στις περιοχές αυτές θα τοποθετηθούν μάλιστα και ταΐστρες και ποτίστρες!

Οι περιοχές που θα αφεθούν ελεύθερα τα στειρωμένα σκυλιά είναι: Αγία Βαρβάρα, Ποπόφ (Β Νεκροταφείο), Σιγής (Κηφισιά), αποθήκες σιδηροδρομικού σταθμού, πάρκο Ομόνοιας, Αμαξοστάσιο δήμου. Στην περιοχή του Κρίνου θα τοποθετηθούν μόνο ταΐστρες και ποτίστρες, γιατί υπάρχουν πολλά ζώα ελεύθερα. Σε κάθε περιοχή θα αφήνονται 3 με 4 ζώα.

Μεταξύ των θεμάτων, που συμπεριλήφθησαν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, ήταν η λήψη απόφασης σχετικά με τα σκυλιά του Δημοτικού Κυνοκομείου του Δήμου Σερρών τα οποία πάσχουν από λεϊσμανίαση, μια ασθένεια που γιατρεύεται! Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών - που δίνει μάχη εδώ και χρόνια για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων στην περιοχή - κατάθεσε δύο έγγραφα σχετικά με το θέμα και αποφασίστηκε να συζητηθεί το ζήτημα αυτό σε επόμενη συνεδρίαση, αφού πρώτα ενημερωθούν όλα τα μέλη για την ασθένεια, την ίαση και για το γεγονός, ότι οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν από τη νόσο αυτή.

«Στο κυνοκομείο η στείρωση και περίθαλψη επειγόντων περιστατικών»

Ο κ. Βλάσης Λάντζος, κτηνίατρος, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σερρών, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της σύσκεψης δήλωσε ότι: «Έχουμε βρει ορισμένες περιοχές στον περιαστικό ιστό της πόλης, θα τοποθετήσουμε ταΐστρες και ποτίστρες εκεί και πιστεύουμε, ότι θα μείνουν εκεί τα ζώα, θα το δούμε στην πορεία. Αυτή την στιγμή στο Κυνοκομείο φιλοξενούνται 120 ζώα.

Αυτά αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τον νόμο, θα επανενταχτούν και στον περιαστικό ιστό της πόλης και μέσα στην πόλη σε κάποια ιδιαίτερα σημεία».

Ο κ. Λάντζος τόνισε «Αντιπαλότητες δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ μας, για να κάνουμε σωστή δουλειά στην πόλη των Σερρών και γενικά στο νομό Σερρών θα πρέπει να συνεργαστούμε με του φιλοζωικούς ομίλους, και από κει και πέρα θα πρέπει να συνεργαστούμε και με τους άλλους δήμους για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε όλο τον νομό».

Ο κ. Λάντζος έκανε έκκληση στους πολίτες των Σερρών λέγοντας «Κάνω έκκληση στους πολίτες των Σερρών να υιοθετούν τα ζώα του Κυνοκομείου να μην πηγαίνουν να αγοράζουν ζώα. Πιστεύω ότι τα ζώα του Κυνοκομείου είναι ό,τι καλύτερο για αυτούς».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Φ.Ο.Σ., Ζωή Κοντού, σημείωσε, ότι θεωρεί πολύ σημαντικό θέμα του κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών. Καθώς μόνο έτσι θα μπορούν οι συνεργαζόμενοι φορείς και τα μέλη της επιτροπής να έχουν πλήρη εικόνα με σαφήνεια για το τι ακριβώς γίνεται.

Τόνισε, ότι κατά τη συνεδρίαση υπήρξε ένα πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας. Προχώρησαν κάποιες διαδικασίες, υπήρξε ενημέρωση και αυτό, που πρέπει, να κάνει η δημοτική αρχή, είναι απλό. Δηλαδή να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Αυτό είναι το σημαντικό να γίνει κυρίως από τον Δήμο Σερρών και όχι μόνο από τους φιλοζωικούς συλλόγους. Το δεύτερο βήμα, που είναι εξίσου βασικό, είναι να προστατέψει τους πολίτες από τον υπερπληθυσμό των ζώων, αφού αυτό ενοχλεί όλους. Η κα Κοντού τόνισε ότι αυτά τα δύο ζητήματα τώρα δρομολογούνται. Μάλιστα επεσήμανε: «Ακούσαμε για στειρώσεις με εθελοντές κτηνιάτρους Έλληνες, συμβασιούχους γιατρούς, και επανένταξη ζώων, αφού πρώτα ενημερωθούν οι πολίτες για τα σημεία αυτά.

Ακούσαμε ότι θα υλοποιηθεί από την δημοτική αρχή και η έκκληση που έκανε ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών, δηλαδή να δοθούν για υιοθεσία τα ζώα του κυνοκομείου, που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, τα ζώα που θέλουν οικογένεια. Ας το κάνουν».

Ο συνολικός αριθμός των ζώων που τα συνεργεία του Δήμου Σερρών μάζεψαν από τους δρόμους από τις 10 Φεβρουαρίου ανέρχεται στα 32.

Διαβάστε επίσης:

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Δήμαρχε Σερρών θα παρέμβει ο εισαγγελέας αν δεν σταματήσεις το πογκρόμ εις βάρος των ζώων

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν!

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.