Στηρίξτε μας

Έχασαν και ξαναβρήκαν το λιοντάρι στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής;

9 Μαρτίου 2012 00:14 | Επικαιρότητα
Έχασαν και ξαναβρήκαν το λιοντάρι στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής;

Αλήθεια ή επιστημονική φαντασία;

Χθες μια παράξενη είδηση από αυτές που δύσκολα τις πιστεύει κανείς έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Ο Αναστάσιος Μαδυτινός δημοσίευσε στο facebook, ότι ένα λιοντάρι – που έχει στο κτήμα του κάτοικος της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής – εξαφανίστηκε! Μάλιστα τόνιζε, ότι το ζώο είναι άφαντο εδώ και δύο μέρες και ότι ο ιδιοκτήτης του το αναζητά εναγωνίως παραμένοντας άυπνος δύο μερόνυχτα.

Ο κ. Μαδυτινός εξηγούσε, ότι το λιοντάρι βάρους 500 κιλών τρώει καθημερινά 40 κιλά κρέας. Ανέφερε, ότι το άγριο ζώο ο συγκεκριμένος άνδρας το απέκτησε, όταν ακόμα ήταν μικρό, σώζοντας το από κάποιο τσίρκο. Μάλιστα μας διαβεβαίωνε, ότι το φροντίζει και το έχει σαν παιδί του και μάλιστα με άδεια από το δικαστήριο!

Διστακτικά καλέσαμε σήμερα ξημερώματα Παρασκευής το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής και ρωτήσαμε τον αξιωματικό υπηρεσίας, αν υπάρχει καταγγελία σχετικά με απώλεια λιονταριού! Και εκεί που νομίζαμε, ότι θα κλείσει το ακουστικό γελώντας, αφού η ώρα ήταν ήδη 02:00, μας απάντησε, ότι το λιοντάρι είναι δεμένο στη θέση του!

Ο αξιωματικός υπηρεσίας Γιώργος Κακούτης εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, αν το ζώο είχε εξαφανιστεί και το εντόπισαν. Αλλά η αναφορά, που είχε στα χέρια του ανέφερε, ότι το λιοντάρι βρισκόταν κανονικά στο κτήμα! Μάλιστα για περισσότερες λεπτομέρειες μας παρέπεμψε στον διοικητή. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για μια ανόητη φάρσα ή για αληθές περιστατικό αλλά μας παραξένεψε τόσο γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε αυτή τη δημοσίευση.

MatidinosAn

Είτε χάθηκε είτε βρέθηκε το βέβαιο είναι ότι υποφέρει

Σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να ξεχνάμε, πόσο αυτά τα άγρια και σπάνια είδη ζώων υποφέρουν μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον. Αλήθεια ένα ζώο, που είναι γενετικά προγραμματισμένο να ζει κυνηγώντας σε απέραντες εκτάσεις τι μαρτύριο βιώνει ως «αντικείμενο» διασκέδασης σ’ ένα τσίρκο ή ακόμα και μέσα σ’ ένα κτήμα στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής; Πόσο υποφέρει αυτό το άγριο πλάσμα ακόμα και αν κάθε μέρα του προσφέρουν 40 κιλά κρέας;

Στη φωτογραφία ο ξανθός μάγος με το λιοντάρι του...

Φωτογραφία: vice.com/gr

Διαβάστε επίσης:

Προσπαθούν να πιάσουν την αδέσποτη μαϊμού που περιφέρεται στις Καλυθιές Ρόδου

Έντοπισαν τραυματισμένο κροκοδειλάκι στην Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας!

Κροκόδειλος – ατραξιόν σε ταβέρνα στο Ηράκλειο Κρήτης

Σούπερ μάρκετ εξωτικών ειδών και ζώων ράτσας το φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει»

Απειλή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία το εμπόριο άγριας ζωής

Πιράνχας στον ποταμό Έβρο!

Από φυσικά αίτια νεκρός ο κροκόδειλος στο Ρέθυμνο

Που θα καταλήξει ο κροκόδειλος του Νείλου που βρέθηκε στην Αχαρνών;

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. ευα

    σαφως το φυσικο του περιβαλλον ΔΕΝ ειναι ενα κτημα,να παει ομως στην Αφρικη ειναι επικυνδυνο.πρεπει να βρεθει το καταλληλο μερος,με τους καταλληλους ανθρωπους που θα το ταιζουν καθημερινα γιατι δεν εχει κηνηγησει ποτε κ ΔΕΝ ξερει ΠΩΣ κ τα υπολοιπα δεν θα το αφησουν ευκολα να το κανει!θα πρεπει να ενταχθει σταθερα στην αγγελη κ να μαθαινει λιγο-λιγο.χρειαζετε χρονο .ΕΠΙΣΕΙΣ αυτα τα ζωα οπως σχεδον ολα,δενονται με τον κατοχο τους,τον βλεπουν σαν μελος της οικογενειας τους κ τους κοστιζει ο αποχωρισμος.Κ για του λογου το αληθες σας παραθετω ενα link http://www.youtube.com/watch?v=Qn7jxOC_xvo&feature=fvsr και http://www.youtube.com/watch?v=Xr1pWzoLvT8 ειναι τοσο χαρακτηριστικο το πως κοιταει να σιγουρευτει οτι βλεπει καλα!

  2. μαρια

    ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΠΛΑΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ

  3. Θάνος

    «Μάλιστα μας διαβεβαίωνε, ότι το φροντίζει και το έχει σαν παιδί του»

    «μας απάντησε, ότι το λιοντάρι είναι δεμένο στη θέση του!»
    -------
    Αφού το έχει δεμένο τι φροντίδα είναι αυτή.

    «ομως υπαρχουν ζωολογικοι κηποι σε καποιες χωρες οπου οι συνθηκες ειναι θαλεγα πολυ καλες οπως και η φροντιδα που παρεχεται και για αυτο εχει παρατηρηθει καποια ζωα να ζουν περισσοτερο απο τον μεσο ορο αυτων που ζουνε ελευθερα»
    ----
    Φυλακές είναι και με θράσος τις βάφτισαν κήπους.

  4. Αλεξία

    Φιλε μου για τα ζωα αυτο που εχει σημασια δεν ειναι μονο η ποσοτητα αλλα και η ποιοτητα,δινοντας σε ενα αγριο ζωο δικες μας πολυτελειες δεν το κανει απολυτα και ευτυχισμενο.Καποια ζωα ΔΕΝ ειναι κατοικιδια..αν ηταν δεν θα ειχαμε τοσα περιστατικα θανατων απο επιθεσεις αγριων ζωων που υπηρξαν "ημερα"..Μπορει ο εν λογω κυριος να εχει αδεια απο δικαστηριο αλλα οπως ολοι ξερουμε "οτι ειναι νομιμο δεν ειναι και παντα ηθικο.."

  5. ΜΙΣΣΙΡ ΙΑΚΩΒΟΣ

    ολοι οι ζωντανοι οργανισμοι εχουν ενα μηχανισμο προσαρμογης (σχεδον ολοι το σωστο) απο την αλλη τα συναισθηματα οπως τα διατυπωνουμε εμεις οι ανθρωποι αλλα και τα αισθανομαστε μαλλον δεν ισχυουν στα ζωα .Τουλαχιστον οπως λειτουργουν σε εμας . Αυτο βεβαια δεν δικαιολογει καμμια κακοποιηση η ασχημη συμπεριφορα απεναντι τους ,ομως υπαρχουν ζωολογικοι κηποι σε καποιες χωρες οπου οι συνθηκες ειναι θαλεγα πολυ καλες οπως και η φροντιδα που παρεχεται και για αυτο εχει παρατηρηθει καποια ζωα να ζουν περισσοτερο απο τον μεσο ορο αυτων που ζουνε ελευθερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.