Στηρίξτε μας

Φόλες: Δολοφονία ζώων εις βάρος όλων μας

3 Μαρτίου 2012 21:31 | Επικαιρότητα
Φόλες: Δολοφονία ζώων εις βάρος όλων μας

Της Βάσως Τάκη*

Πριν περίπου δύο μήνες (απ' ότι μας είπαν) έκλεισε μια κτηνοτροφική μονάδα κοντά στον Σταυρό Ημαθίας και εκεί εγκαταλείφθηκαν δύο ενήλικα Ελληνικά Ποιμενικά. Τα σκυλιά ήταν φοβισμένα και δεν μπορούσαν να πιαστούν. Όμως κάποιοι άνθρωποι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να τα ταΐζουν.

Το ένα το πιο θαρραλέο άρχισε να τους πλησιάζει. Και τα δύο εγκυμονούσαν και πριν από ενάμιση μήνα γέννησαν 9 μωρά. Το πιο θαρραλέο γέννησε στην αυλή ενός σπιτιού, το άλλο απέναντι από ένα σπίτι, όπου το τάιζαν. Κατάφεραν να επιβιώσουν και τα ίδια και τα κουτάβια τους παρ’ όλο που όλο τον Φεβρουάριο είχαμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (-10 τα βράδια στην περιοχή όπου ζούσαν).

Οι άνθρωποι, που τα τάιζαν και τα φρόντιζαν, έδωσαν τρία μικρά για υιοθεσία και συνέχιζαν να ταΐζουν τα υπόλοιπα κουτάβια και τις μάνες. Η σκυλίτσα, που ζούσε στην αυλή, ήταν πάρα πολύ ήρεμη και δεν έβγαζε κιχ! Η άλλη ήταν τόσο φοβισμένη, που δεν μπορούσες να την πλησιάσεις ούτε στα 20 μέτρα. Δεν γαύγιζαν, δεν ενοχλούσαν κανέναν, τα είχαμε βάλει και σε αγγελία για να βρούμε για όλα από ένα σπίτι.

Όμως την Πέμπτη το βράδυ 1 Μαρτίου 2012 κάποιο δίποδο τέρας πήρε την απόφαση να τους πάρει την ζωή. Πήρε ψωμιά και τα ανακάτεψε με φυτοφάρμακα, τα πέταξε μέσα στις αυλές των ανθρώπων, που πρόσεχαν τα κουτάβια και στο μέρος όπου ήταν η φοβισμένη μανούλα με τα τέσσερα κουτάβια της.

Το πρωί της Παρασκευής οι άνθρωποι βρήκαν νεκρά τα τέσσερα κουτάβια, ένα οικόσιτο σκυλί (που το είχαν σώσει πριν λίγους μήνες από φόλα), πέντε γάτες και από την μανούλα είχε μείνει μόνο ένα κομμάτι δέρματος. Πιθανότατα το βράδυ την έφαγαν αλεπούδες και άλλα ζώα, που ζουν στην περιοχή. Τα ζώα θάφτηκαν πριν ενημερωθούμε, γι’ αυτό και δεν στείλαμε κάποιο για νεκροψία.

Τα αγρίμια, που έφαγαν την νεκρή μανούλα, πιθανότατα θα πέθαναν κι αυτά, μπορεί μέσα σε κάποιο χωράφι από τα τόσα της περιοχής, ή σε κάποιο ρέμα. Όπως και να ‘χει τα ισχυρά δηλητήρια, που έριξαν θα κάνουν χρόνια να απορροφηθούν και θα τα καταναλώσουμε εμείς, μέσα από τα ροδάκινα και το νερό, αλλά αυτά δεν τα σκέφτηκαν οι δολοφόνοι. Δεν σκέφτηκαν, ότι πέρα από τα σκυλιά θα πεθάνουν και άλλα ζώα και πουλιά της ευρύτερης περιοχής και ίσως κάποιος άνθρωπος.

Δολοφόνοι, μπορεί να μην φοβάστε, ότι θα πληρώσετε γι’ αυτό που κάνατε. Επειδή δεν υπάρχουν μάρτυρες, δεν φοβάστε ούτε εμάς, ούτε τη δικαιοσύνη. Αλλά πέρα από εμάς υπάρχει κι άλλος μεγαλύτερος κριτής, που λέγεται θεός ή κάρμα ή όπως θέλει να πιστεύει ο καθένας, ότι λέγεται, και στο τέλος θα πάρετε, ότι δώσατε σε αυτή τη ζωή.

Προσωπικά εύχομαι να μην πλύνατε καλά τα χεριά σας μετά τη χρήση του δηλητηρίου και να καταναλώσετε εσείς και η οικογένεια σας με κάποιο τρόπο λίγο από αυτό και να έχετε τον ίδιο θάνατο στον όποιο καταδικάσατε αυτά τα αθώα πλάσματα, που δεν σας έβλαψαν ποτέ. Ο Μαχάτμα Γκάντι κάποτε είπε ότι ο πολιτισμός ενός έθνους και οι ηθικές του αξίες κρίνονται από την συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα ζώα. Ας καμαρώσουμε λοιπόν περήφανα τους πολιτισμένους συμπατριώτες μας.

Ντροπή, όχι μόνο σε αυτούς, που έριξαν το δηλητήριο, αλλά σε όλους όσους το κάνουν παντού, σε όλους όσους βλέπουν ή ξέρουν και δεν μιλάνε και σε όλους μας, που επιτρέπουμε εν έτη 2012 να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στη χώρα μας, που δείχνουν την παιδεία του λαού μας και έχουν αντίκτυπο στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Οι άνθρωποι, που κάνουν τέτοιες πράξεις, είναι άρρωστοι ψυχικά και επικίνδυνοι ακόμη και για το οικείο περιβάλλον τους. Πρέπει να τιμωρηθούν, αρχίστε να μιλάτε και μην κρύβεται τέτοια περιστατικά από την Αστυνομία και τους Φιλοζωικούς Συλλόγους των περιοχών σας».

*Η Βάσω Τάκη είναι δικηγόρος και πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας

Διαβάστε επίσης:

Εκπαιδευμένα σκυλιά βρήκαν τον άνδρα που εξόντωνε ζώα με φόλες, παράνομα δηλητήρια, θηλιές, δόκανα στο Κουρτέσι Λασιθίου

Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι εντόπισαν τις φόλες και τα ζώα που δηλητηριάστηκαν στον Χόνδρο Βιάννου

Έρευνα αποδεικνύει ότι οι φόλες είναι η νούμερο ένα απειλή για τον Aσπροπάρη στην Ελλάδα

Νεκρός από φόλα και σπάνιος Μαυρόγυπας στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης

Κίκο και Κούκι: Δύο ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι που εντοπίζουν τις φόλες

Σύμμαχοι ενάντια στις φόλες μαζί με τον Κίκο τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο

Δηλητηρίασαν το 1 από τα 3 εναπομείναντα ζευγάρια Ασπροπάρηδων στα Μετέωρα

Συστηματική εξόντωση ζώων με φόλες στο Σουφλί στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς

Φόλες με υδροκυάνιο στο Σουφλί εξόντωσαν άγρια και κατοικίδια ζώα

Μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τις φόλες έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Οι μαθητές του Έβρου βροντοφώναξαν «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ»

Και γύπας νεκρός από δηλητήριο στην Κρήτη

Σέρρες: Νεκροί από φόλες δύο σπάνιοι γύπες

Τοξικό εντομοκτόνο σκότωσε τα πτωματοφάγα πουλιά στα στενά του Νέστου

Διεθνείς διαστάσεις έχει το περιβαλλοντικό έγκλημα στα στενά του Νέστου!

Καλαμπάκα: Νεκρά από φόλες σε μια μέρα 10 τσοπανόσκυλα, 4 αλεπούδες, 1 κουνάβι

Πρόγραμμα ενάντια στις φόλες από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Φόλες με υδροκυάνιο και νεκρές αλεπούδες εντόπισαν στη Χίο

Γραμμή καταγγελιών για φόλες από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Ομάδα σκύλων ανιχνεύει φόλες στα Τρίκαλα

7 αλεπούδες και 6 σκυλιά νεκρά από φόλες με κυάνιο στον Έβρο

Τοποθέτησαν πομπό σε έναν από τους τελευταίους Ασπροπάρηδες των Βαλκανίων

Δύο Όρνια νεκρά από φόλες στην Άνω Βυρσίνη Έβρου

Γιάτρεψαν και απελευθέρωσαν τον Ασπροπάρη που βρέθηκε δηλητηριασμένος στην Κοζάνη

Διαρκές έγκλημα: Κατακόρυφη αύξηση στις δηλητηριάσεις ζώων

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. ΕΛΕΝΗ

    Αν ποτέ βρεθεί ο πανηλίθιος ή αν τύχει και διαβάσει ή αν μπει στον κόπο να ενημερωθεί, πείτε του ότι τη ράτσα αυτή, δηλαδή τους Ελληνικούς ποιμενικούς, πρέπει να την εκτρέφουμε και να την προωθούμε και προς το εξωτερικό όπως κάνουν οι Γερμανοί για τα λυκόσκυλά τους, οι Βέλγοι, οι Γάλλοι για τα κακάσχημα πλην όμως χαριτωμένα Γαλλικά μπουλντογκ κλπ. ΟΧΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΗΣ ΡΑΤΣΑΣ. Αλλά τέτοιο μυαλό κουκούτσι έχουμε στο κεφάλι μας, μόνο κακίες, πονηράδες και ζηλοφθονίες χωράει μέσα. Πού χώρος για τίποτε άλλο.......

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.