Στηρίξτε μας

H Εκκλησία ξαναευλογεί τα όπλα

1 Μαρτίου 2012 20:16 | Επικαιρότητα
H Εκκλησία ξαναευλογεί τα όπλα

Σε δύο ταμπλό παίζει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος. Από τη μια στέλνει μηνύματα συμπάθειας για τα ζώα τονίζοντας, ότι είναι δημιουργήματα του θεού και οφείλουμε να τα σεβόμαστε, εξηγώντας ταυτόχρονα πως «υπήρξαν και πριν από εμάς και έχουν τη δύναμη να υπάρξουν και χωρίς εμάς». Από την άλλη για να ενισχύσει τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής ευλογεί τους κυνηγούς κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους!

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων τονίζουν, ότι πρόκειται για τη λεγόμενη στρατηγική win-win κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες έχουν κάτι να λαβαίνουν, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο.

Έτσι ο μεν μακαριότατος και η εκκλησία θα λάβουν ενίσχυση από τους κυνηγούς, οι δε κυνηγοί τις ευλογίες του Ιερώνυμου και τώρα θα μπορούν να διατυμπανίζουν με περίσσιο θάρρος, ότι εκτός από «φιλόζωοι», «οικολόγοι», «φυσιολάτρες» και «διαχειριστές της φύσης», είναι και ενάρετοι, αφού ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος τους τιμά και με το παραπάνω! Προφανώς ο αρχιεπίσκοπος θεωρεί ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!

IeronymosKinigoi1Η χριστιανική ηθική ταυτίζεται και με εγκλήματα κατά της φύσης;

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων τονίζουν, ότι: Ο Mακαριότατος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, που πριν μερικούς μήνες έστελνε χαιρετισμό στην ημερίδα της Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. και της Π.Φ.Π.Ο «Α΄ Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Φιλοζωικής Κουλτούρας στην Ελλάδα του Σήμερα» λέγοντας εκείνο το πολύ ωραίο ότι «τα ζώα έχουν θεόσδοτη αξιοπρέπεια» και ότι «...Δεν απέχουμε δε από την αλήθεια αν ισχυρισθούμε πως όποιος αγαπά και σέβεται τη θεία δημιουργία αγαπά τα δημιουργήματα εν καθ’ εν και πως όποιος αγαπά τα δημιουργήματα σέβεται και τιμά τον άκτιστο και άρρητο Δημιουργό», έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στις 14 Φεβρουαρίου 2012 και «ευλόγησε» την έναρξη της εκστρατείας που ξεκινούν οι κυνηγοί, προκειμένου να ενισχύσουν τα συσσίτια αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας των χαλεπών καιρών.

Πρόκειται για τη λεγόμενη στρατηγική win-win κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες έχουν κάτι να λαβαίνουν, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο. Έτσι ο μεν Μακαριότατος και η εκκλησία θα λάβουν «τα καραβάνια αλληλεγγύης» από τους κυνηγούς, οι δε κυνηγοί τις ευλογίες του Μακαριότατου και τώρα θα μπορούν να διατυμπανίζουν με περίσσιο θάρρος ότι εκτός από «φιλόζωοι», «οικολόγοι», «φυσιολάτρες» και «διαχειριστές της φύσης», είναι και ενάρετοι!

Εν πάση περιπτώσει, άλλος ένας Φλεβάρης φεύγει παίρνοντας μαζί του αυτό το απεχθές, αλλά ευγενικό κατά τα άλλα, σπορ. Φέτος, οι κυνηγετικές άδειες μειώθηκαν κατά 10% από την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο. Εμείς ευχόμαστε ολοψύχως την επόμενη χρονιά να έχουμε μία μείωση της τάξεως του 100%.

Το κυνήγι αποτελεί βιασμό για τη φύση και τη ζωή. Οι λάτρεις του είδους επιβεβαιώνουν την επιστημονική υπόθεση ότι γονίδια των Νεάντερταλ υπάρχουν ακόμα στο σύγχρονο άνθρωπο. Απόδειξη ότι ο ψυχικός τους κόσμος είναι το ίδιο «λίθινος» με την εποχή στην οποία νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμη. Ψυχικές αξίες όπως είναι η ενσυναίσθηση και η συμπόνια προς εκείνα τα πλάσματα που ματώνουν και ψυχορραγούν όντας ανυπεράσπιστα, απουσιάζουν όπως ακριβώς απουσίαζαν και από τον άνθρωπο της λίθινης εποχής όταν τα σκότωνε για να τα φάει και να ντυθεί. Μόνο που τότε δικαίως απουσίαζαν, αφού προσπαθούσε να εξασφαλίσει την επιβίωσή του!

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Φιλεύσπλαχνοι οι κυνηγοί αν και εξοντώνουν τα ζώα θηρεύοντας ή λαθροθηρεύοντας

Ο δημοσιογράφος του Έθνους, Δημήτρης Στριλάκος γράφει σχετικά με την εκδήλωση αυτή και την παρουσία του Ιερώνυμου: «Στις στρατιές των ηττημένων... και των “κυνηγημένων” της νέας εποχής, στους άστεγους, τους νεόπτωχους και τους άνεργους, ήταν στραμμένη φέτος η – “επετειακή” πλέον – εκδήλωση των κυνηγετικών οργανώσεων για τον νέο χρόνο...

Η μάζωξη, που και αυτήν τη φορά οργάνωσαν από κοινού η ΚΣΕ και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας, δεν... “ξεστράτισε” ούτε μία φορά από τον στόχο που είχαν θέσει πριν από καιρό τα στελέχη των δύο οργανώσεων. Από την αρχή μέχρι το τέλος, στο επίκεντρο βρίσκονταν οι άνθρωποι που δυστυχούν και δοκιμάζονται σε αυτούς τους ασυγκίνητους καιρούς!

Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς, άλλωστε, καθώς η εμβληματική παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου παρήγαγε από μόνη της όλους τους συμβολισμούς μίας καθ' όλα ιδιαίτερης βραδιάς.

Ο Αρχιεπίσκοπος “ευλόγησε” εκείνη τη βραδιά την έναρξη της εκστρατείας που ξεκινούν οι 250.000 κυνηγοί της χώρας, προκειμένου να ενισχύσουν τα συσσίτια αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής για όσους δοκιμάζονται... Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε αίσθηση και στους εκπροσώπους της πολιτικής ζωής.

Και ήταν μία ακόμα απόδειξη ότι αυτοί οι νέοι σκληροί καιροί των επαναλαμβανόμενων “μνημονίων” διατρέχουν οριζόντια την κοινωνία και διαμορφώνουν... συμμαχίες και συλλογικές “συσπειρώσεις που μέχρι χθες ουδείς ίσως να είχε διανοηθεί.

Στα πρώτα τραπέζια και ένα πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού προσωπικού της χώρας, που με τον τρόπο τους αποτελούσαν κι αυτοί... μια ιδιόμορφη σύνθεση.

Η εμβληματική παρουσία – και ο λόγος – του Αρχιεπισκόπου στην εκδήλωση επέτρεψε τη συνύπαρξη βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., ακόμα και εκείνων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλακεί και στις «φυγόκεντρες» τάσεις τις οποίες είχαν αντιμετωπίσει τα δύο κόμματα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή.

Ήταν ίσως η πιο πολυάριθμη προσέλευση πολιτικού προσωπικού της χώρας σε εκδήλωση κυνηγετικής οργάνωσης από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, παρότι οι πολιτικές εξελίξεις και “πυκνές” και έντονες ήταν εκείνη τη μέρα.

Το ακροατήριο της αίθουσας βέβαια αποτελούνταν από εκατοντάδες εκπροσώπους κυνηγετικών οργανώσεων που προέρχονταν από πόλεις και χωριά της περιφέρειας, οι οποίοι γυρίζοντας πίσω στις “έδρες” τους θα πρέπει να οργανώσουν τη συλλογή, συγκέντρωση, συσκευασία και μεταφορά των εφοδίων που θα συγκεντρωθούν στην Αρχιεπισκοπή και στις άλλες Μητροπόλεις που θα υποδείξει η Εκκλησία.

Το σχέδιο προβλέπει τη συντεταγμένη κινητοποίηση των 250.000 κυνηγών και των οικογενειών τους, ένα σημαντικό “μέγεθος” των οποίων είναι και οι ίδιοι αγρότες και παραγωγοί τροφίμων, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν τα καραβάνια αλληλεγγύης προς τους χώρους των συσσιτίων της Εκκλησίας.
Εκστρατεία αλληλεγγύης με τις ευ λογίες του Αρχιεπισκόπου

Η ΚΣΕ είχε επιχειρήσει με επιτυχία κάτι ανάλογο και στο παρελθόν, υπό άλλες βέβαια συνθήκες...

Ήταν η εποχή των βομβαρδισμών στο Κόσοβο και στο Βελιγράδι, τότε που οι κυνηγοί της χώρας κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να μεταφέρουν εκεί τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, μετά την ενεργοποίηση των τοπικών συλλόγων.

Εβδομάδες πριν από την εκδήλωση, αυτή την ίδια “ιδέα” μετέφεραν στον Αρχιεπίσκοπο οι εκπρόσωποι της ΚΣΕ και της Δ΄ ΚΟΣΕ – ο Ν. Παπαδόδημας και ο Ν. Σταθόπουλος – που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του. Μόνο που αυτήν τη φορά ο “προορισμός” της βοήθειας θα είναι διαφορετικός, και εντός της χώρας!

Όπως τόνισαν τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο Ν. Παπαδόδημας, όλες οι προβλέψεις συνηγορούν πως το επόμενο διάστημα οι άστεγοι, οι νεόπτωχοι, οι άνεργοι και οι “κυνηγημένοι” αυτών των νέων σκληρών καιρών θα έχουν απόλυτη ανάγκη να “ακουμπήσουν” σε ένα ευρύ μέτωπο αλληλεγγύης και συμπαράστασης, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες και βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος γνώρισε εκείνο το βράδυ έναν ολόκληρο “κόσμο” που είχε τη θέληση και τις δυνατότητες να προσφέρει... Τον κόσμο των κυνηγών! Μέχρι τότε συναντούσε τους κυνηγούς στον δρόμο προς ένα μικρό μοναστήρι της Θήβας, που του αρέσει να απομονώνεται όταν του το επιτρέπουν τα τωρινά του καθήκοντα.

Εκείνη τη βραδιά γνώρισε και μια άλλη διάστασή τους... Γι' αυτό και κλείνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απηύθυνε ένα... κάλεσμα για καφέ σε όλους εκείνους που κυνηγώντας τούς φέρνει ο δρόμος κοντά στο μοναστήρι του!

Οι βουλευτές που παρευρέθησαν:

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Θάνος Μωραΐτης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Βάσω Αλεξανδρίδου, Τόνια Αντωνίου, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Ζωίδης Νικόλαος, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Δημήτρης Κουσελάς, Γιάννης Κουτσούκος, Θανάσης Οικονόμου, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μανώλης Στρατάκης

Ν.Δ.: Προκόπης Παυλόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κώστας Καραγκούνης, Σίμος Κεδίκογλου, Ολγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Κόλλιας, Στάθης Κωνσταντινίδης, Θανάσης Μπούρας, Αργύρης Ντινόπουλος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Θεόδωρος Σκρέκας, Χρήστος Σταϊκούρας

Κ.Κ.Ε.: Θανάσης Παφίλης

ΛΑ.Ο.Σ.: Κώστας Κιλτίδης, Αστέριος Ροντούλης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: Γιώργος Βλάχος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος».

Διαβάστε επίσης:

Στοπ στο κυνήγι για τους κληρικούς βάζει η Ιερά Σύνοδος

Ζητούν την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου για τον περιορισμό των εγκλημάτων κατά των ζώων

Κερατέα Δέχονται απειλές και πιέσεις επειδή κατήγγειλαν τον δολοφόνο των σκυλιών τους…

Αρχ. Ιερώνυμος: «Τα ζώα υπήρξαν και πριν από εμάς και έχουν τη δύναμη να υπάρξουν και χωρίς εμάς»

Ελάχιστοι παραβρέθηκαν στη διαμαρτυρία έξω από την Αρχιεπισκοπή!

Ενημέρωσαν τον Ιερώνυμο για τον ρασοφόρο χριστιανό εγκληματία

Διαμαρτυρία έξω από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να τιμωρηθεί ο εκτελεστής - μοναχός

Η σκοτεινή πλευρά της φάτνης

Αναβολή για τις 24-1-2018 πήρε η δίκη του παπά που σκότωσε δύο σκυλιά στην Οβρυά Αχαΐας

Στις 6-4-2017 η δίκη του παπά που εκτέλεσε δύο σκυλιά στην Οβρυά Αχαΐας

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας ζητούν από τον μητροπολίτη Πατρών να πάρει θέση για τη δολοφονία σκυλιών από παπά

Συνελήφθη ο παπάς που πυροβόλησε και σκότωσε 2 σκυλιά στην Οβρυά Αχαΐας

Πάτρα: Μοναχός σκότωσε με καραμπίνα σκύλο για να μη φάει τις κότες (βίντεο)

Ο ξυλοδαρμός ενός φιλόζωου στην Κέρκυρα από έναν ιερέα την εποχή της κρίσης!

Διαμαρτυρία έξω από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να τιμωρηθεί ο εκτελεστής - μοναχός

Ζητούν την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου για τον περιορισμό των εγκλημάτων κατά των ζώων

Διαμαρτυρία έξω από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να τιμωρηθεί ο εκτελεστής - μοναχός

Η σκοτεινή πλευρά της φάτνης

Κατέστρεψε τη φωλιά των πελαργών που βρισκόταν πάνω στην εκκλησία εδώ και 50 χρόνια στο Πυρί Θήβας

Ο ρατσιστής χρυσαυγίτης ιερέας που θεωρεί την ύπαρξη των αδέσποτων άχρηστη!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. κωστας

    δε γινεται ομως να σηκωνουμε παντιερα και φασαρια εναντια σε ολους συλληβδην τους κυνηγους ( και ισως καλα κανουμε ) και να μη βγαζουμε αχνα για τη κρετα φαρμ και τη καθε κρετα φαρμ που στειρωνει ξυπνια τα γουρουνακια ενω σκουζουν , τα εχει το ενα πανω στο αλλο και τα σκοτωνει με σφυριες οταν εχει μαζικες παραγγελιες και δε προλαβαινει η μηχανη ρευματος . ενα παραδειγμα εφερα . τα ζωα υποφερουν στις επισημοτατες και νομιμοτατες εργοστασιακες μοναδες , για να ταιστουν και να ντυθουν οι συγχρονου σκλαβοι τςη βιομηχανικης παραγωγης . μηπως ολοι εμεις ειμαστε πιο λιθινοι ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.