Στηρίξτε μας

Γέρακας Αττικής: Εγκατέλειψε τον σκύλο που χτύπησε επειδή βιαζόταν

10 Φεβρουαρίου 2012 01:03 | Καταγγελίες
Γέρακας Αττικής: Εγκατέλειψε τον σκύλο που χτύπησε επειδή βιαζόταν

Χθες το απόγευμα ο οδηγός ενός οχήματος χτύπησε ένα αδέσποτο θηλυκό Λυκόσκυλο σ’ έναν δρόμο του Γέρακα... Η φιλόζωη εθελόντρια Βιβή Λευκαδίτη, που είδε τι έγινε, ζήτησε από τον οδηγό να μεταφέρει το σοβαρά τραυματισμένο ζώο στον κτηνίατρο. Η απάντησή του ήταν «βιάζομαι»!

Το μόνο, που έκανε, ήταν να κοιτάξει αν είχε πάθει ζημιά το αυτοκίνητο του και να φύγει. Οι φιλόζωοι της εθελοντικής ομάδας για τη βοήθεια των αδέσποτων στον Γέρακα μετέφεραν το ζώο στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα. Μετά από ακτινογραφίες εντοπίστηκε, ότι είχε εσωτερική αιμορραγία στην σπλήνα και στον θώρακα, σπασμένη λεκάνη και σπασμένο πόδι. Αμέσως χειρουργήθηκε για να σταματήσει η αιμορραγία και τελικά η σπλήνα του ζώου αφαιρέθηκε.

Το Λυκόσκυλο είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Το χειρουργείο τέλειωσε στις 02:30 τα ξημερώματα και οι τρεις κτηνίατροι, που συμμετείχαν, προκειμένου να σώσουν το ζώο - και προς τιμήν τους - κάθισαν  τρεις ώρες επιπλέον, αφού το κτηνιατρείο κλείνει τα μεσάνυχτα, για να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους. Αν το ζώο αντέξει θα υποβληθεί σε ακόμα δύο επεμβάσεις.

Σήμερα οι μάρτυρες θα καταθέσουν μήνυση στην Αστυνομία σε βάρος του οδηγού που εγκατέλειψε το θύμα του, αφού κράτησαν τον αριθμό του Ι.Χ.. Άλλωστε σύμφωνα με τον νέο νόμο 4039/2012 εκείνος, που τραυματίζει ζώο σε τροχαίο είναι υποχρεωμένος να το μεταφέρει σε κτηνίατρο και να επιβαρυνθεί και με το κόστος. Η γνωμάτευση των τριών κτηνιάτρων θα χρησιμοποιηθεί και θα κατατεθεί στην Αστυνομία.

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε, ότι για τα τροχαία στα οποία εμπλέκονται ζώα, που συμβαίνουν συχνά στους ελληνικούς δρόμους, δεν ευθύνονται αποκλειστικά οι οδηγοί. Όμως το να χτυπήσεις ένα πλάσμα και να το εγκαταλείψεις, είναι μια συνειδητή επιλογή για την οποία δεν χωράει καμιά δικαιολογία.

Το κόστος της νοσηλείας του ζώου δυστυχώς δεν το καλύπτει ο Δήμος Γέρακα, επειδή το περιστατικό συνέβη τη νύχτα ενώ η σύμβαση, που έχει με την φιλοζωική, καλύπτει περιστατικά, που γίνονται μέχρι το μεσημέρι. Αν μπορείτε να βοηθήσετε καλέσετε Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα (Ερμού 8 & Κλεισθένους 235, τηλέφωνο: 2117005677) ώστε να προσφέρετε, ό,τι μπορείτε για το έκτακτο χειρουργείο, που έγινε στο όνομα της Βιβής Λευκαδίτη.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για τον εντοπισμό του άρρωστου σκύλου που περιφέρεται στον Γέρακα Αττικής

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. ΜΑΡΙΖΑ ΚΟΝΤΟΥ

    ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΑΚΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ...Ο ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΑΚΑ. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

  2. rena

    Ειλικρινά έκπλήσσομαι κάθε φορά με παρόμοιες σκέψεις όπως οι ανωτέρω... Τι θα πεί <με την ίδια ευκολία θα είχε εγκαταλείψει άνθρωπο>? ενώ τώρα είναι δικαιολογημένος ο τύπος που με ευκολία εγκατέλειψε το άμοιρο ζώο... Σε καμμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται η εγκατάλειψη. Ειναι το ίδιο εγκληματική και για μένα δεν μπαίνει σε ζυγαριά. Ανθρωποι που αυτοχρήζονται φιλόζωοι, δεν πρέπει να αποδεικνύουν το αντίθετο κάνοντας ξεκάθαρους διαχωρισμούς! Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ!!!!

  3. Ελένη

    Αλήθεια, με την ίδια ευκολία θα είχε εγκαταλείψει και άνθρωπο, αν "βιαζόταν" και κυρίως αν δεν τον είχε δει κάποιος; Nτροπή.......

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.